Bollenactie Lisse-Bollenstreek gestart!

Bloembollenactie 2023

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een Soroptimist bloembollenactie. Misschien heb je het afgelopen voorjaar al genoten van de Soroptimist Bollenmix, in de tuin en in de manden en potten. Ook de enige, echte Soroptimist Tulp en de oranje Shogun Tulp hebben staan shinen!
Met de opbrengsten van onze jaarlijkse bollenactie hebben we vele doelen kunnen steunen.
Onze nieuwe digitale brochure met het bollenaanbod van dit jaar is verschenen! Bestel je ook weer?

 

 

   De ‘Soroptimist’ tulp!

  De ‘Soroptimist’ tulp is speciaal gekweekt door kwekerij Rita van der Zalm t.g.v. de oprichting van Club Lisse-Bollenstreek. Het visitekaartje van deze club en eigenlijk van alle Nederlandse Soroptimisten! Net als onze club bestaat deze tulp in 2024 30 jaar! Rita’s bedrijf is overgenomen door kweker Hein Meeuwissen in Voorhout; hij is de enige die de ‘Soroptimistc’-tulp kweekt!

  Tomaatrood met geel hart; hoogte: 35 cm; bloeitijd: april; planttijd: herfst. Het is een verwilderingstulp, die je in de grond kunt laten zitten.

  Ook op de Keukenhof was de Soroptimisttulp te zien.

  Bloeiende bollen in Soroptimistkleuren

  Elk jaar wordt er een bloemrijke bollenmix samengesteld in de Soroptimistkleuren blauw en geel. Dit jaar zitten er maar liefst 55 bollen in één verpakking: Sneeuwroem (Chionodoxa) Vogelmelk (Ornithogalum), botanische mix narcissen, hoepelroknarcis (Oxford Gold) en blauwe druifjes (Muscari). De mix is zo samengesteld dat er opeenvolgende bloei is van februari tot mei!

  Kant-en-klaar in een bollenmand of pot

  Het is mogelijk om de bollenmix kant-en-klaar geplant in een mand of (antraciet kunststof) pot met violen te kopen (de bolletjes groeien er vanaf februari vrolijk tussendoor).

  Speciaal ter gelegenheid van ‘Orange the World’ zijn er gevulde manden/potten met oranje violen bovenop te bestellen!

  Woon je te ver om manden en potten te komen halen? Bestel dan de bollenmixen en organiseer zelf een workshop potten en manden vullen. De handleiding hiervoor is gratis aan te vragen.

  Orange the World: ‘Keizerskroon’

  NIEUW IN ONS ASSORTIMENT!

  * 80 cm hoog * oranje * bloeitijd april-mei  

  Prachtige oranje klokjes, bengelend onder een kroon van omhoog staande bladeren op een 80 cm hoge, stevige steel. De bollen zijn imposant groot; laat ze gewoon in de grond voor volgend jaar.

  Een majestueuze bloem in de border!

  Orange the World: Tulipa ‘Shogun’

  * 30 cm hoog * zacht oranje * bloeitijd april

  Is ze niet bijzonder, de Shogun-tulp? Er komen meerdere bloemen op één steel uit een bol! Laat de bollen vooral in de grond, dan komen ze elk jaar met meer terug!

  Tulipa ‘Shogun’: meerdere bloemen uit één bol!

  Bespaar verzendkosten

  De bestelde bollen worden door onze kweker verpakt en thuisgestuurd met bijgevoegde factuur. De verzendkosten zijn € 6,50 per pakket voor bestellingen vanaf € 25. Onder dit bedrag wordt € 5 extra berekend voor verpakkings- en handelingskosten. Tip: verzamel bestellingen per club, dat bespaart kosten!

  Bestelde bollenmanden worden niet verstuurd, maar kunnen worden opgehaald op onze Bollenactiedagen op 13 en 14 oktober 2023 bij De Veense Bukker in Roelofarendsveen. 

  De opbrengst van de bollenactie gaat dit jaar naar Orange the World, Vrouwenopvanghuis Rosa Manus in Leiden, Trees4Life en vrouwenvakschool Satang Jabang in Kafountine, Senegal.

  Bestellen kan eenvoudig via de bestel-link in de brochure!

  Of scan de QR-code:

  Meer informatie is op te vragen via: Soroptimistbulbs@outlook.com

  Delen op social-media: