Symposium Seksuele integriteit raakt iedereen

Seksuele integriteit raakt iedereen

Hoe geef je op een integere manier les?

  Werken aan seksuele integriteit op school draagt bij aan het welzijn en de veiligheid van leerlingen en medewerkers. Het betekent namelijk dat je bewust, respectvol en verantwoordelijk omgaat met de eigen seksualiteit en die van de ander. Dat is niet altijd eenvoudig. Hoe kun je als docent hiermee aan de slag en hoe kun je bijdragen aan een veilig klimaat in de les? Tijdens het symposium gaan we hier vanuit verschillende perspectieven op in en reiken we tools aan die je direct in praktijk kunt brengen.

  Het symposium op donderdag 18 april 2024 wordt georganiseerd door Hogeschool Windesheim en Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen.  Voor wie interessant?

  Dit symposium is interessant voor docenten, decanen, studentbegeleiders, sportleraren en studenten van vo/mbo/hbo-scholen in Zwolle en omgeving. Toegang is gratis. 

  Aanmelden via deze link

  Locatie

  Hogeschool Windesheim, Campus 2 in Zwolle. 

  Vragen?

  Indien je nog vragen hebt over dit symposium, stuur dan een mail naar i.l.p.jansen@windesheim.nl.

  Programma 18 april 2024
  15.00 – 15.30 uur 
  Inloop/infomarkt
  Op deze markt kun je informatie vergaren over het thema seksualiteit en vind je interessante partijen die wat voor jouw kunnen betekenen.  

  15.30 – 15.35 uur
  Start/introductie 
   
  15.35 – 16.20 uur
  Esther van der Steeg, consulent seksuele gezondheid, gedragswetenschapper en supervisor.Esther vertelt wat seksuele integriteit eigenlijk is. Dit doet zij aan de hand van onderwerpen als positieve seksualiteit en attitude, preventie, seksualiteit binnen het onderwijs en hulp en opvolging.   

  16.20 – 16.50 uur
  Heidy van der Schaaf, casemanager bij het Centrum Seksueel Geweld.Heidy legt uit wat het CSG precies doet. Daarnaast deelt zij ervaringscijfers en wat het CSG voor slachtoffers en het onderwijs kan betekenen. 
     
  16.50 – 17.20 uur
  Pauline Fellinger, docent aan de CALO, geeft onder andere les in seksualiteit.   Pauline maakt je er op interactieve – en ervaringsgerichte wijze bewust van hoe vaak seksueel grensoverschrijdend gedrag onder studenten voorkomt. En hoe je ervoor zorgt dat iedereen zich veilig voelt en gewoon mee kan doen in jouw les.   

  17.20 – 17.25 uur
  Voordracht Stadsdichter van Zwolle Bauke Vermaas.  Bauke draagt een gedicht voor als samenvatting en terugblik op het symposium van deze middag.  
   
  17. 25 – 17.30 uur
  Afronding/dankwoord

  Delen op social-media: