100xTrees4Life investeert in opzetten vrouwencoöperaties in Noord-Ghana

Ondertekening 1e contract 100xTrees4Life
20-09-2022

100xTrees4Life investeert in opzetten vrouwencoöperaties in Noord-Ghana

  Dietlindt Seijsener en Edith Koetsier van 100xTrees4Life en Emily Nelson van Tree Aid tekenden op 20 september het contract voor het 1e 100xTrees4Life project in Noord-Ghana. Voor het opzetten van 3 vrouwencoöperaties krijgen 1200 vrouwen een training voor hun boomopbrengsten.  In het kader van de viering van het 100-jarig bestaan van Soroptimist International zetten Nederlandse Soroptimisten zich in voor het planten van bomen. In Nederland voor een groenere leefomgeving en de zichtbaarheid van Soroptimisten, in Afrika door het aanplanten van bomen in de Great Green Wall om de gevolgen van de klimaatveranderingen te keren en vrouwen op te leiden om een bestaan op te bouwen van de opbrengsten van de bomen.

  Ruim 70 clubs zetten zich 3 jaar lang in voor dit jubileumproject. Door het planten van bomen in Nederland en/of door te doneren aan Stichting 100xTrees4Life, die speciaal voor dit doel is opgericht.
  Met de eerste tranche van € 60.000 kan nu de training van vrouwen in Noord-Ghana gefinancierd worden. Partner Tree Aid is bewust gekozen om haar holistische aanpak en haar werkwijze waarbij de wensen en behoeften van de gemeenschappen centraal staan en vrouwen voorop.

  In Noord-Ghana worden in 3 districten, als onderdeel van het ‘Daka River Restoration’ project meer dan 2 miljoen bomen aangeplant. Zoekmachine Ecosia is hoofddonateur van dit project en plant voornamelijk de bomen. Soroptimisten financieren het trainen van vrouwen als toekomstige groenondernemers! Zo bieden wij vrouwen toekomstperspectief door te leren er een business van te maken.
  Concreet wordt dit bedrag besteed aan:

  • Opzetten en wettelijk legaliseren van 3 coöperaties met elk 400 vrouwen
  • Leden van deze coöperaties trainen in management, bedrijfsvoering, wetgeving, communicatie en besturen
  • Trainen van vrouwen in het verzamelen, verwerken en verkopen van de opbrengst/oogst
  • De 3 coöperaties worden voorzien van productiemiddelen en training om deze te onderhouden.

  Daarnaast worden verbeterde kooktoestellen geleverd aan de vrouwengroepen, die zorgen voor minder houtverbruik en gezondheidsschade door rook- en brandwonden.

  Delen op social-media: