Club Leiden Aurora plant balsempopulier ‘Aurora’ 

15-03-2022

Club Leiden Aurora plant balsempopulier ‘Aurora’

  Leiden heeft sinds maandag 28 februari een Auroraboom. Aan de oever van de Rijnsburgersingel, ter hoogte van Stadscafé Van der Werff, hebben de leden van Club Leiden Aurora een balsempopulier oftewel Populus jackii ‘Aurora’ geplant.   De boom staat op een prachtige plek in het nieuwe Singelpark, waar dagelijks duizenden mensen langslopen. De gemeente Leiden was heel behulpzaam met het vinden van de locatie, de boom is geleverd en alle voorbereidende werkzaamheden zijn gedaan door Sietsge van der Born van het gelijknamige hoveniersbedrijf. 

  SI Club Leiden Aurora is momenteel bezig met het realiseren van een Orange Social Sofa waardoor het in ieder geval dit jaar niet lukt om 100xTrees4Live als hoofdproject te omarmen. Maar met het planten van de balsempopulier is in ieder geval een tastbare bijdrage aan het project geleverd. Toen we na de plantceremonie koffie dronken in het naastgelegen Stadcafé, met zicht op de boom, bleek dat opvallend veel voorbijgangers het bij de boom geplaatste naambordje lazen.   

  De boom is nu nog bescheiden van formaat – volgens de vereisten van de gemeente ‘een bierflesje dik’ – maar groeit uit tot ruim twintig meter hoog. Het wordt een echte blikvanger met bonte groen-roze-witte bladeren.

  Over de plantactie is een artikeltje verschenen in het Leids Nieuwsblad en op de nieuwssite Unity.nu

  Delen op social-media: