Eindsprint voor 100xTrees4Life 

21-05-2024

Eindsprint voor 100xTrees4Life

Door: Margriet Roukema en Dietlindt Seijsener

  De resultaten van 2021-2024 zijn door het project in een mooie video vastgelegd. Wat hebben we bereikt in Ghana. En last but not least wat voor prachtige acties hebben clubs opgezet voor fundraising. Laat je inspireren voor een geweldige eindsprint om de laatste € 60.000 bij elkaar te krijgen.
  Zie video hieronder.



  Feestelijke afsluiting met een pubquiz

  Wat weet jij van bomen, vrouwen, de wereld, het klimaat, kunst?? Test op vrijdag 4 oktober je kennis in de 100xTrees4Life pubquiz met leuke vragen, grappen, muziek en natuurlijk een superleuke quizmaster. De quiz is online. Je teamlocatie mag je zelf bedenken…. Iedereen kan hieraan meedoen. Niet alleen Soroptimisten, een team kan ook bestaan uit organisaties waarmee je bomen hebt geplant, uit collega’s, vrienden en vriendinnen. Uiteraard komt het batig saldo ten goede aan het project.
  Klik hier voor meer informatie.

  Empoweren plattelandsvrouwen in Niger

  Verder doen we mee aan de VOOR-wedstrijd, met het thema ‘een Groenere Samenleving’. Het project dat we ingediend hebben om plattelandsvrouwen in Niger te empoweren, is nieuw bij Tree Aid en we hopen daarmee de prijs van € 125.000,– te winnen.
  Het is een project in de Dosso- en Tahouaregio waar 4.675 vrouwen in 187 VTE’s (Village Tree Enterprises) worden getraind en opgeleid om vruchten en zaden van bomen te verwerken en te vermarkten. Een beetje zoals het project dat we nu met Tree Aid in Ghana doen, maar dan zonder dat er bomen beplant worden.
  Klik hier voor het ingediende project.

  Breng je stem uit
  Iedereen kan stemmen per sms van 3 t/m 17 juni. Volg https://voor.nl voor hoe je kunt stemmen. De link wordt, zodra deze bekend is, ook in de Unie-WhatsAppgroepen gedeeld. Uit de 15 projecten met de meeste stemmen kiest de jury er 5 uit die 17 oktober gepresenteerd mogen worden om te dingen naar de (hoofd)prijs.

  Aanvragen ingediend bij Soroptimist International of Europe

  • 100xTrees4life is ook ingediend voor de Best Practice Award van SIE. In oktober wordt de uitslag bekendgemaakt.
  • Er wordt ook een aanvraag ingediend bij het Action Fund van SIE voor een aanvullende financiële bijdrage.
  Delen op social-media: