Groot nieuws: eerste studente van School for Justice gaat afstuderen, Kolkata, juli 2020…!!!!

Categorie: School for JusticeSuccesverhalen

Groot nieuws: eerste studente van School for Justice gaat afstuderen, Kolkata, juli 2020…!!!!


Eerste studente van School for Justice gaat afstuderen

Het is fantastisch: de eerste studente van School for Justice gaat in Kolkata (India) haar universitaire opleiding LAW binnenkort afronden. Mede dankzij de steun van heel veel Nederlandse Soroptimistclubs is dit mogelijk geworden! Door Covid 19 is er wat vertraging en is de graduation festiviteit in juni uitgesteld, maar we kunnen niet wachten dit heugelijke moment te vieren.

Soroptimisten zijn welkom om festiviteiten straks mee te maken; nadere berichtgeving volgt (of mail naar Rita Schillemans).

Door de vele awards die het programma ontving, kreeg het programma ongekend veel internationale aandacht (o.a. de moeder Theresa Award (persbericht) en er heeft een vermelding plaats gevonden in het Rapport van de Speciaal Rapporteur voor Mensenhandel, Dr. Maria Grazia Giammarinaro, aan de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (zie tekst):

As an innovative model of social inclusion, the Special Rapporteur has been impressed by the work carried out by the Free a Girl NGO, in the context of the School for Justice project implemented in India and Nepal.”

Wat komt eraan?

In Nepal ronden twee studentes hun high school af in 2020 (waarvan één LAW).. In India, studeert -naast Sinai (foto)- nog een studente universitair af in 2020 (Master Social Work). Het programma is een groot succes; een succesverhaal pur sang. Laten we dat vooral vieren!

Dank je wel aan alle clubs voor alle bijdragen, in totaal is € 365.054,92 opgehaald de afgelopen drie jaar, middels schenkingen van clubs, meestal via fundraising opgehaald, chocoladeharten (ze zijn er nog), cashmere sjaals (ze zijn er nog), chocolade letters (met vervolg in 2020?), film Sold (11 oktober 2019) en vooral de ongelofelijke bijdrage van de Friendship-days en van het algemeen fonds! HULDE.

Soroptimisten hebben het eerste succes van School for Justice mogelijk gemaakt! Maar we zijn er nog niet; het programma moet nu niet met het badwater worden weggespoeld; het verdient verdere steun. Mail naar Rita Schillemans voor overleg. Leden, lees hier meer over de afronding van het project.

Binnenkort heeft Free a Girl een telefonische meeting met de huidige presidente Soroptimist International. We hopen we dat dit geweldige project belangstelling vindt in de federatie van werelddeel The Americas. Binnen Europa kan ook nog een slag worden gemaakt, ook al is de eerste club in Frankrijk over de dam (SI Perigueux heeft het project als eerste omarmd).

Maar ook wij, in Nederland moeten op één of andere manier het programma blijven steunen. Laat het ons weten: steun moet vooral nu doorgaan! Het oorspronkelijk plan was dat SfJ selfsupporting zou zijn na het eerste jaar; dat is niet helemaal gelukt en blijft nog steeds een uitdaging. FG heeft echter goede hoop; er wordt vanuit India lokaal gezocht naar mogelijkheden voor financiering. Een tweede media-campagne die gepland staat en een Ted-Talk door Evelien Hölsken zullen hier zeker aan bijdragen. Ook zijn er een aantal andere Nederlandse donoren die bijdragen; maar Soroptimisten moeten hier vooraan blijven staan. SfJ heeft onze steun nog hard nodig; er studeren de komende jaren nog meer meisjes af.

Wij hebben (met alle steun van clubs) de eerste successen mogelijk gemaakt.

Er is een mijlpaal bereikt!

Delen op social-media: