Inschrijving Carla Atzema Soroptimistprijs 2024

19-08-2023

Inschrijving Carla Atzema Soroptimistprijs 2024

Door: Lydia Bongenaar, namens de werkgroep

  Voor de derde keer wordt de Carla Atzema Soroptimistprijs georganiseerd. Deze journalistieke prijs gaat over de rechten en de positie van vrouwen in de maatschappij. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 25.000 en wordt aangeboden door het Soroptimist Vrouwenfonds.
  We zijn trots op de samenstelling van de jury, met Sophie van Gool, Hasna El Maroudi, Evi Hanssen en Soroptimist Erica van Engel, onder leiding van Jannet Vaessen.
  Op 1 september gaat de inschrijving van start via onze website.
  We zijn heel benieuwd hoeveel mooie en inspirerende inschrijvingen we dit jaar binnenkrijgen voor 1 november.  Wat kun jij doen om deze derde prijs nog meer bekendheid te geven? We hebben de hulp van ons Soroptimistennetwerk nodig om ook deze editie tot een succes te maken. Het gaat om het vergroten van de bekendheid van onze prijs vooral bij de doelgroep journalisten.

  1. Volg ons op Instagram (#ca.soroptimistprijs) en LinkedIn (#Carla Atzema Soroptimistprijs), like en deel dan onze bijdragen in je eigen netwerk.
  2. Ken jij schrijvers, onderzoekers, fotografen, bloggers of programmamakers die in hun werk aandacht vragen voor de rechten of positie van vrouwen? Dan kun jij zorgen dat ze gestimuleerd worden om in te schrijven voor onze prijs. Dat doe je door ze onder je eigen naam een persoonlijk bericht te sturen. Die ene pittige columniste is bereikbaar via de redactie van de krant. De schrijver van een online bijdrage die je raakt, is bereikbaar voor commentaar. De maker van een prachtige documentaire is bereikbaar via de omroep die dit uitzendt.
  3. Heb je iemand op het oog? Aarzel niet om contact te leggen en ze te wijzen op onze website of onze posts op Instagram of LinkedIn. Van kandidaten uit voorgaande jaren hoorden we dat ze een duwtje nodig hadden van lezers of collega’s om zich in te schrijven.
  4. Bespreek onze oproep om mee te denken op je clubavond. Samen kom je op meer inspirerende voorbeelden en je kunt ook samen een journalist benaderen.
  5. Help ons met ideeën, tips & tricks! Mail ze naar casprijs@soroptimist.nl

  Voor meer info over de jury en de prijs kijk op https://www.soroptimist.nl/carla-atzema-soroptimistprijs/

  Delen op social-media: