En intussen bij Soroptimist International of Europe

17-06-2021

En intussen bij Soroptimist International of Europe

  Op 25 mei is de uitnodiging de deur uitgegaan naar gemeenten en provincies om mee te doen met de OtW2021 campagne.  We vragen de overheden om (opnieuw) objecten oranje uit te lichten of de vlag te hijsen en op die manier aandacht te genereren voor de bestrijding van geweld tegen vrouwen. We roepen ze ook op om te helpen door in het kader van ons thema PREVENTIE posters te verspreiden met de tekst “Ik ben #medestander. Jij ook?” En om daaraan via de social media aandacht aan te besteden. Ook roepen we gemeenten en provincies op om lokale initiatieven te ondersteunen. De medestandercampagne is wellicht een goed aanknopingspunt om als club het gesprek aan te gaan.  Posters en andere materialen komen in de komende maanden weer beschikbaar op onze drive https://bit.ly/3cFfKEU . Daar zijn nu al genoemde brief, de presentatie van het webinar van 19 mei jl. en het logo (het handje)  te vinden dat we op verzoek hebben voorzien van de tekst Orange the World. Vanzelfsprekend kun je ook producten van vorig jaar met het handje zonder tekst blijven gebruiken. De uitstraling is hetzelfde.

  Mocht je op zoek zijn naar invulling van een programma of clubavond, op Youtube zijn indrukwekkende filmpjes te vinden waarmee je het thema in kunt leiden. Als voorbeeld https://www.hear-me.nl/story14  of als je ook de rol van mannen wilt benadrukken https://www.hear-me.nl/story13 .

  In Breda wordt inmiddels hard gewerkt aan de aftrap, in Almere aan een landelijke afsluiter. Hopelijk kunnen we daar en bij je eigen activiteiten dit jaar zoveel mogelijk  life aanwezig zijn. Voor nu: fijne voorbereiding”!

  En mocht je het nog niet gedaan hebben: teken de petitie die oproept tot Nationale Coordinatie om geweld tegen vrouwen de stoppen.  Alle informatie over de campagne vind je via de knop hieronder. Wij, Soroptimisten,  ondersteunen deze campagne! Onvoldoende samenwerking tussen instanties maakt dat vrouwen die (partner-)geweld ervaren niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Onvoldoende afstemming & coöperatie tussen instanties verergert het leed & de pijn van deze vrouwen. Daarom is een nationale coördinatie noodzaak. In 2019 deden we al eens een poging tijdens de OtW campagne maar konden we onvoldoende vuist maken. Nu doen we de oproep bij de regering samen met andere vrouwenorganisaties. En als het ons lukt om 40.000 handtekeningen te vergaren kunnen ze niet meer om dit burgerinitiatief heen!

  Delen op social-media: