Sculptuur voor Carla Atzema Soroptimist Prijs bekend

Categorie: Soroptimist Prijs

Sculptuur voor Carla Atzema Soroptimist Prijs bekend

Beeldend kunstenaar Janneke de Regt van club Wieringerland gaat de sculptuur maken voor de winnaar van de Cara Atzema Soroptimist Prijs voor journalisten. Haar inzending voor de competitie onder Soroptimisten was een bronzen sculptuur. De komende weken schaaft Janneke aan dit karakteristieke aandenken.


“De sculptuur stelt een stoere vrouw voor die haar positie in de wereld inneemt en toch vrouwelijk is. ‘Empower a woman and you empower your community’, dat is waar ik in geloof en ook een reden voor mijn lidmaatschap van de Soroptimisten,” licht Janneke haar ontwerp toe.

Wat is de Carla Atzema Soroptimist Prijs?

Dit is een nieuwe, tweejaarlijkse prijs voor een journalistieke productie die de positie, rechten of economische zelfstandigheid van vrouwen agendeert. Deze prijs wordt in het voorjaar van 2020 voor het eerst uitgereikt. Het Algemeen Fonds financiert de prijs vanuit de erfenis van Carla Atzema.

Waarom wordt deze prijs in het leven geroepen?

Om journalisten te stimuleren en te motiveren om aandacht aan dit zo belangrijke onderwerp te blijven besteden. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om aandacht te genereren voor het Soroptimisme en onze missie. Dat helpt ons weer bij fondsenwerving en bij het aantrekken van nieuwe leden.

Waaruit bestaat de prijs?

De winnaar ontvangt € 25.000,- (!). Dit is een groot bedrag, zodat we hiermee ook écht een verschil kunnen maken. Daarnaast krijgt de winnaar de sculptuur, ontworpen door Janneke de Regt. Inschrijven kan nog tot 1 november. De uitslag wordt in april 2020 bekendgemaakt.

CAS-werkgroep Lydia Bongenaar, Helma Coolman, Marion Meijs, Annemarie Vreman en Fifi Visser.jpeg

De werkgroep voorbereiding Carla Atzema Soroptimist Prijs: Lydia Bongenaar, Fifi Visser, Helma Coolman, Annemarie Vreman en Marion Meijs

Delen op social-media: