Wintervergadering 8-2-2020. Over topvrouwen en besturen met lef.

Categorie: Algemeen

Wintervergadering 8-2-2020. Over topvrouwen en besturen met lef.


Besturen met lef werd meteen in het ochtendprogramma neergezet: de introductie van digitaal stemmen over een lange lijst van stukken die moesten worden afgekaart.

Over topvrouwen en besturen met lef. 

Zo werden de resultaten van 144 digitaal stemmende afgevaardigden snel zichtbaar. Enkele onvolkomenheden in de verwerking werden in dank aanvaard door Lotta, vicepresident van het bestuur en moderator van dit project. Door digitaal te stemmen kunnen in de nabije toekomst alle leden hun stem uitbrengen. Daarmee is de democratische besluitvorming gediend.

De middag werd gekleurd door de lezing van Marry de Gaay Fortman. Met voorbeelden uit haar carrière en haar persoonlijk leven, met haar boek ‘Verdrink geen dooie eend’ als leidraad, schetste zij een inspirerend voorbeeld voor vrouwen die ambities voor de top hebben maar zich door onzekerheid laten tegenhouden. Haar boek signeerde ze voor mij met ‘Op naar meer impact!’ Dat is precies waar het Uniebestuur mee bezig is. Wat een topvrouwen, die met zijn vijven voor elkaar krijgen dat de winterconferentie overtekend is. In de praatrondes daarna met toppers van binnen en buiten de Unie werd duidelijk hoe ijzersterk ons netwerk is.

Hartenkreet van Lotta: stuur een email naar vicepresident@soroptimist.nl en vraag wat je voor haar kunt doen!

Delen op social-media: