Club Arnhem-Oost plant herinneringsbomen

Club Arnhem-Oost plant herinneringsbomen

  • Club Arnhem-Oost

Club Arnhem-Oost plantte in november 2022 de eerste boom, een Ginkgo biloba ‘Princeton Sentry’, voor 100xTrees4life bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Deze bijzondere plek is gekozen ter nagedachtenis aan Pien Vinkenburg die in 2018 overleed. Zij was Soroptimist, socioloog en jarenlang docent aan deze opleiding. De keuze voor de Ginkgo was in feite voor de hand liggend want het was de lievelingsboom van Pien.

Onze club kiest voor het planten van bomen ter herinnering aan de Soroptimisten die ons zijn ontvallen in het bijna 40-jarig bestaan van club Arnhem-Oost.

Samen met de gemeente Arnhem planten we in het najaar bomen op 10 locaties, parken in Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid. In elk park komt een boom die past bij het park en bij onze overleden clubzusters.

Het motto 100xTrees4Life wordt door de gemeente Arnhem van harte omarmd. Via de lokale media willen we zowel het project 100xTrees4Life en onze clubzusters onder de aandacht brengen.De Ginkgo wordt in Japan als de boom van kennis gezien, in het Westen de boom van hoop. De Ginkgo is een levend fossiel, de enige soort, die overbleef uit de Jura periode (200-145 miljoen jaar geleden). De boom is in de evolutie van naaldboom naar de hoger ontwikkelde loofbomen blijven bestaan. Het blad met 2 lobben, samengesteld uit parallelle naalden, wordt gezien als een symbool van liefde en vriendschap. Kortom redenen te over om voor de Ginkgo te kiezen.

De cultuurvariëteit ‘Princeton Sentry’ is ook een waardevolle aanvulling op de assortimentskennis van de Larenstein-studenten.

Delen op social-media: