Dental Health Programm 2021

Dental Health Programm

  • Club Doetinchem-IJsseloever

Moeder en kind-zorg

Sierra Leone heeft één van de hoogste percentages moeder- en kindersterfte in de wereld. Reden hiervoor is gebrek aan goede medische zorg en begeleiding tijdens de zwangerschap en onvoldoende kennis bij de (vaak jonge) moeders. Bijkomende problemen zijn slechte hygiëne, door weinig of geen sanitaire voorzieningen en gebrek aan schoon drinkwater.

Één van de speerpunten van het Lion Heart Medical Centre is het terugdringen van moeder- en kindersterfte, en tienerzwangerschappen in het bijzonder. Dit willen wij bereiken door goede en toegankelijke medische zorg. Daarnaast willen wij bijdragen aan de groei in kennis rondom (het voorkomen van) zwangerschappen en veilige seks. Om dit voor elkaar te krijgen en de samenwerking met lokale overheidsinstellingen te verbeteren, hebben wij het ‘Healthy Baby Voucher Programma’ ontwikkeld.

Ziektes die veel behandeld worden in het ziekenhuis zijn malaria, bloedarmoede, ondervoeding, luchtweginfecties, maagzweren, hepatitis B en parasitaire infecties. Twintig procent van de kinderen jonger dan vijf jaar in Sierre Leone overlijdt, malaria is hier een van de grootste oorzaken van.

Dental Hygiene is ook een belangrijke oorzaak van sterfte bij vrouwen. Het ziekenhuis stelt tandverzorgingsproducten en goedkope behandelingen beschikbaar om dit tegen te gaan. Wij ondersteunen dit onderdeel van het project.

https://lion-heart.nl

 Delen op social-media: