Internationale Vrouwendag

meiden Dansschool Elly Geelhoed

Internationale Vrouwendag Schouwen-Duiveland

  • Club Schouwen Duiveland


Schouwse wereldvrouwen vierden Internationale Vrouwendag met opening expositie over 40 jaar vrouwenrechten

Samen met de Zeeuwse Wereldvrouwen, SMWO maatschappelijk werk, de Ruilwinkel, Vluchtelingenwerk en Dansschool Elly Geelhoed organiseerde Soroptimistclub Schouwen-Duiveland een feestelijke avond rond het thema “Eén wereld, duizend vrouwen” om Internationale Vrouwendag te vieren. Een expositie, dans en goedgevulde tafels met hapjes uit alle windstreken vormden de basis van een viering die naar meer smaakt.

Met een prachtige dans op het nummer Rescue (Lauren Daigle) werd de expositie HerStory officieel geopend.  Op panelen wordt met verhalen, krantenberichten en foto’s de geschiedenis van 40 jaar Zeeuwse Wereldvrouwen verteld. Ook dansten we samen met de meiden van Dansschool Elly Geelhoed “Break the chain” om onze vrijheid uit te beelden. 

Dwars door het feestgedruis heen dook plotseling historisch figuur Neeltje Lokerse op om te polsen hoe het nu gesteld is met de vrouwenrechten. Deze Zeeuwse dienstmeid uit 1868 heeft fel gestreden voor rechten van moeders, alimentatie etc. Benieuwd naar waar vrouwen van nu staan stelde ze vragen over wat onze thema’s zijn en waar we voor strijden. Ze nodigde de zo’n 50 aanwezige vrouwen uit om hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Het dak ging er nog net niet af, maar vele voetjes gingen van de vloer en er werd genoten van uit alle windstreken afkomstige zelfgemaakte hapjes. Kortom, een succesvolle samenwerking tussen deze Schouwse organisaties die naar meer smaakt!

Delen op social-media: