Jobortunity Arusha 2024

Jobortunity Arusha

  • Club Doetinchem-IJsseloever

Jobortunity is een stichting die tot doel heeft de armoedecirkel in Arusha en omstreken (Tanzania) te doorbreken door kansarme jongeren een opleiding te bieden die hen in de gelegenheid stelt om zichzelf te ontwikkelen tot zelfbewuste en betrouwbare potentiële werknemers. 80% van deze jongeren vindt tijdens of direct na de opleiding een baan, met name in de service industry.

De keuken maakt een essentieel onderdeel uit van het opleidingsinstituut. Allereerst voorziet het in een basisbehoefte van de jongeren: één warme, stevige maaltijd per dag (voor veel jongeren vaak de enige die ze per dag krijgen). Er is een kokkin die de grote lijn uitzet en kookt, maar alle voorbereidingen en de afwas worden gedaan door de jongeren zelf. Dit is onderdeel van het lesprogramma met als doel het bijbrengen van time-management en het kunnen dragen van verantwoordelijkheid. Verder is de keuken voor een deel van de studenten een middel om inkomsten te genereren. Het opleidingsinstituut vraagt een geringe financiële bijdrage van de jongeren. Aangezien deze studenten vanuit hun familie niet de middelen hebben om de kosten te betalen, kunnen zij de schoolkosten betalen door brood of andere deegwaren te bakken en te verkopen. Een keuken is dus voor hen essentieel om te kunnen deelnemen aan de opleiding.

De huidige keuken is verouderd waardoor het lastig is om de benodigde activiteiten te kunnen uitvoeren. Soroptimistclub Doetinchem-IJsseloever geeft een donatie voor de aanschaf van een professionele oven.

JobortunityDelen op social-media: