My Book Buddy

Club Beneden Maas

My Book Buddy

 

  • Club Beneden Maas

Over het project: My Book Buddy stimuleert het lezen door kinderbibliotheken op te zetten. Dit gebeurt op school, de plek waar veel kinderen bereikbaar zijn en waar leerkrachten en kinderen elkaar kunnen stimuleren. In 2017 was het internationale jaarthema van de Soroptimisten “geletterdheid” en is samenwerking gezocht met My Book Buddy. In diverse landen waaronder Kenia zijn My Book Buddy bibliotheken gerealiseerd door de inzet van Soroptimisten clubs. Een mooi voorbeeld van een vruchtbare samenwerking.

Meer lezen over de samenwerking met de Soroptimisten: My Book Buddy laat kinderen lezen!

Rol Beneden-Maas: Voor een basisschool Kisumi in Kenia is hard gewerkt om boeken en boekenkasten beschikbaar te stellen waardoor veel kinderen gestimuleerd konden worden om te gaan lezen. Onze club heeft een actie opgezet voor en door kinderen in Vlaardingen en Maasland voor de kinderen in Kisumi. Samen leesplezier beleven stond daarbij centraal. Zo is er voorgelezen voor groepen 1, 2 en 3, hebben kinderen in groep 4 en 5 voor andere kinderen voorgelezen en hebben de kinderen in de bovenbouw voorgelezen voor ouderen in zorginstellingen! De kinderen hebben geld ingezameld. De actie is gesponsord en ondersteund door diverse maatschappelijke instellingen in Maasland en Vlaardingen.Laatste update

10 augustus 2022

MyBookBuddy

We steunen MyBookBuddy, die bibliotheekvoorzieningen organiseert voor kinderen die weinig toegang hebben tot boeken. We hebben dit inmiddels in vier scholen in Kenia gerealiseerd.

Delen op social-media: