Orange the world

In het teken van “Orange the world” vragen wij dit jaar aandacht voor (huiselijk) geweld tegen vrouwen.

Orange the world

In het teken van “Orange the world” vragen wij dit jaar extra aandacht voor (huidelijk) geweld tegen vrouwen. Bijna elke week wordt er in Nederland een vrouw vermoord. In meer dan de helft van de gevallen blijkt de dader de partner of de ex-partner te zijn. Bovendien krijgt 1 op de 2 vrouwen in Nederland te maken met geweld in haar leven. Dat kan fysiek, seksueel of psychisch van aard zijn. Cijfers, die onlangs gepubliceerd zijn door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Voor de Soroptimisten in Nederland is dit onacceptabel en zij vinden dat geweld tegen vrouwen moet stoppen. Daarom is het belangrijk om het probleem bespreekbaar te maken. Alleen als we met z’n allen bewust zijn van het bestaan van geweld tegen vrouwen en dit daardoor vaker zien, is er een kans dat we dit geweld kunnen bestrijden.

  • Club Rhenen Veenendaal

Zowel in Rhenen als in Veenendaal willen we graag een social sofa plaatsen. Met de Social Sofa ontstaat er niet alleen een fijne ontmoetingsplek, maar ook een plek die blijvend aandacht vraagt voor dit probleem.
‘Orange the World’ is de wereldwijde campagne, die aandacht vraagt voor geweld tegen vrouwen. Elk jaar van 25 november, de Internationale Dag tegen geweld tegen vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag, worden overal op de wereld gebouwen in oranje licht gezet. Ook de Cuneratoren in Rhenen en de Bernard van Kreelpoort en het Perron in Veenendaal kleurden de afgelopen jaren oranje.

Inmiddels is er een social sofa geplaatst op de Nieuwe Veenendaalseweg, vlak voor het gemeentehuis.
Wij hopen aan het eind van 2023, of aan het begin van 2024 ook een Social Sofa te kunnen onthullen in VeenendaalDelen op social-media: