Soroptimist Film Festival voor Kinderen

Organisatie

Duizenden kinderen blij naar de film!Elfde editie van het Soroptimist Film Festival voor Kinderen: duizenden kinderen blij naar de film!

In het kader van de  Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november, vindt in 2019 voor de elfde keer het Soroptimist Film Festival voor Kinderen (SFFK) plaats. Het festival breidt zich uit en steeds meer clubs haken aan bij de organisatie. Deze keer is  het SFFK vanaf 25 januari tot 9 februari 2019 op 17 verschillende locaties  georganiseerd door 16 SI clubs. Niet alleen meer in  Noord-Nederland, maar ook in Tiel, Gouda en in Zierikzee vindt dit jaar een editie van het SFFK plaats!  Op deze manier bereiken we steeds meer kinderen en bestrijken we een steeds groter gebied.  In 2018 bezochten in totaal ongeveer 9.000 leerlingen van de groep 5 t/m 8 van de basisschool dit festival en wat zou het mooi zijn in de toekomst jaarlijks 10.000 kinderen te kunnen bereiken! Wil je met jouw club ook het festival organiseren, kom dan eens een kijkje nemen tijdens één van onze festivaldagen: zie voor de data www.sffk.nl

Kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool bewust maken van de rechten van het kind is het belangrijkste doel van dit filmfestival. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met filmcultuur.  Door films vanuit de hele wereld te tonen, krijgen kinderen een indruk hoe andere kinderen leven en hoe de rechten van kinderen worden geschonden of anders ingevuld, zowel hier in Nederland als elders in de wereld. Unicef geeft medewerking met het geven van gastlessen.

Iedere club organiseert op haar eigen locatie dit filmfestival, mét ondersteuning van het regionale (overkoepelende) bestuur gevat in de Stichting SFK. Het regionale bestuur zorgt voor een verzekering voor alle deelnemende clubs, heeft een ANBI status en waarborgt uniformiteit in de communicatie naar buiten toe. Er zijn algemene persberichten en er is een algemene poster en daarnaast zorgt de vernieuwde website www.sffk.nl voor een uniform beeld met informatie over alle locaties.  Door op verschillende locaties in dezelfde periode in de lokale pers te verschijnen, krijgen we op deze manier toch regionale aandacht. Het is onze grote wens landelijke bekendheid te krijgen: een item bij SBS6, Hart van Nederland of het Jeugdjournaal bijvoorbeeld, dat zou wat zijn! Het Soroptimisme in de landelijke pers! Soroptimisten zichtbaar maken!

Vind je het leuk wat je hebt gelezen? Deel het met je vrienden op

facebook_circle-512.png
twitter-logo-final.png
Delen op social-media: