Zonnecollectoren voor onderwijzershuisjes in Dzoole Village

Zonnecollectoren op de onderwijzershuisjes in Dzoole Village Malawi

  • Club De Eemsmond

Malawi werd in 2020 getroffen door twee rampen: corona en de storm die in oktober 2020 over het land raasde.  Door de storm werden de oogst en veel huizen verwoest.
Veerkrachtig als de mensen zijn werd met noodhulp van de Stichting HELP Malawi snel begonnen aan voedselhulp en het herstel van de huizen, waaronder de vier onderwijzershuisjes op het terrein van de primary school in Dzoole Village.
Er was echter geen geld om andere schades te herstellen, zoals die aan de zonnecollectoren op de onderwijzershuisjes. Eén van deze huisjes werd een aantal jaren geleden gebouwd met financiële hulp van onze Club.
De beschikbaarheid van elektriciteit maakt het leven en werk van de leerkrachten veel gemakkelijker. Dat leerkrachten dichtbij de school wonen is van belang omdat er anders gedurende de regentijd geen onderwijs gegeven kan worden.
Een deel van ons projectgeld voor 2021 is bestemd voor de aanleg van een nieuwe installatie van zonnecollectoren voor de vier onderwijzershuisjes.
Onze Club onderhoudt nauwe banden met de mensen in Dzoole Village via de Stichting HELP Malawi Nederland en de stichting Future4All in Malawi.

Voor verdere informatie over deze stichtingen zie de websites:
http://helpmalawi-nederland.nl/index.php/over-ons/
http://www.future4allmalawi.com/Delen op social-media: