100-jarig bestaan Soroptimisme – oktober 2021

22-11-2020

100-jarig bestaan Soroptimisme – oktober 2021

Volgend jaar vieren we dat de eerste Soroptimistclub in 1921 in Oakland – Californië (Amerika) is opgericht. Afgelopen 3 oktober is de aftrap gegeven voor ‘100-year Celebration’ en in Europa zal het SIE congres in Krakow (2-4 juli 2021) de openingsviering hieraan wijden.  De Nederlandse Unie heeft een prachtig logo laten ontwerpen door Hinke Veenstra,  lid Friesland-Zuidwesthoek, waarin op een moderne manier de ‘bright past & brilliant future ‘ verenigd zijn.
  Bright Past: De allereerste club in Amerika, club Oakland, heeft destijds een groot milieu-project opgepakt, namelijk het sparen van de ‘Redwoods’; de grote oeroude bomen die meedogenloos gekapt dreigden te worden. Soroptimisten hebben gelobbyed bij de wetgever, hebben het opgenomen tegen de machtige houtbedrijven en publieke steun gekregen voor het project.
  Briliant Future: binnen Europa is  het 100-jarig jubileum comité bezig een website te vullen onder het motto: We stand up for Women for 100 years – SIE celebrates 100 years – 100 Soroptimists’. Deze website komt tot leven met de verhalen van uitzonderlijke Soroptimisten die het verschil hebben gemaakt binnen hun club, de Unie of haar gemeenschap. Ken je zo’n Soroptimist? Schrijf haar verhaal in maximaal 500 woorden en stuur dit vóór 31 december 2020  naar SIEcongress2021@soroptimisteurope.org.

  Van alle inzendingen worden er 100 geselecteerd die het meest onze idealen personificeren.

  Bij de selectie wordt bv gekeken naar:
  – iemand die een bijzonder rolmodel is voor haar beroep of wat zij bereikt heeft
  – iemand die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan haar gemeenschap
  – iemand die onze waarden vertegenwoordigt of het leven van vrouwen en meisjes op een unieke manier heeft veranderd

  Laten we het SI-honderdjarig bestaan herdenken door het vieren van onze leden! Schrijf haar verhaal NU!
  Meer weten? Lees de eerste SIE honderdjarige Nieuwsbrief  

  Er is een groepje Soroptimisten dat de mogelijkheden onderzoekt om een landelijke Soroptimisten-bomenactie, een project in het kader van duurzaamheid,  op te zetten voor 2021. Heb je interesse om hier je expertise in te zetten, meld je aan bij  100jaar@soroptimist.nl .

  Delen op social-media: