Algemeen Fonds + Vrouwenstudiefonds   ► Soroptimist Vrouwenfonds

30-01-2023

Algemeen Fonds + Vrouwenstudiefonds   ► Soroptimist Vrouwenfonds

  Soroptimist Vrouwenfonds: dat wordt de nieuwe naam die na veertig jaar ‘Algemeen Fonds’ beter laat zien wat de stichting is en doet.  Op de RvA van 30 januari is ingestemd met een statutenwijziging van de stichting. Daarbij zal ook de naam veranderen: Stichting Algemeen Fonds van de Unie van Soroptimistclubs wordt Stichting Soroptimist Vrouwenfonds. Kortweg: Soroptimist Vrouwenfonds. Daar zal ook een logo in de Soroptimist-huisstijl bij worden ontwikkeld.

  Natuurlijk kunnen we die naam formeel pas gaan gebruiken nadat de statuten bij de notaris zijn gepasseerd. Voorlopig blijven we dan ook bereikbaar onder ons huidige e-mailadres algemeenfonds@soroptimist.nl. We zien via dat e-mailadres graag met name jullie aanvragen voor bijdragen aan jullie clubprojecten tegemoet!

  Er verandert nog meer. Voor wie het gemist heeft: het Vrouwenstudiefonds wordt met instemming van alle betrokkenen opgeheven. De activiteiten worden voortgezet onder de hoede van het Soroptimist Vrouwenfonds, met een eigen commissie en met een door het Vrouwenfonds toegekend budget. Ook dat moet formeel nog zijn beslag krijgen, dus ook het e-mailadres womeneducationfund@soroptimist.nl blijft voorlopig in gebruik voor aanvragen voor studiebeurzen .

  Op 30 januari is ook het beleidsplan voor 2023-2026 aangenomen, met als belofte en ambitie de titel ‘Zichtbare impact’.  Zo is het fonds onder een nieuwe naam helemaal klaar voor de toekomst!

  Delen op social-media: