April nieuws over het jubileumproject 100xTrees4Life

Logo 100x Trees for Life
22-04-2021

April nieuws over het jubileumproject 100xTrees4Life

Met trots kunnen we melden dat er inmiddels 20 clubs in actie komen voor het jubileumproject en zich hebben aangemeld.  Je vindt ze als ‘jonge blaadjes’ op de website. In veel clubs wordt er in de april of mei bijeenkomsten over gesproken of gestemd.

   Komt jouw club ook in actie? Vraag je bestuur het vragenformulier over deelname terug te sturen, of mail zelf naar 100jaar@soroptimist.nl .

  Wil je weten hoe jouw club ook haar plantactie, of fundraisinggactie kan melden op de projectpagina?  Dat kun je lezen in de Veel gestelde vragen onder het kopje ‘hoe meld ik een actie aan’.

  Achter de schermen is het project team hard bezig:
  zo is er een eerste bijeenkomst geweest van de 8 ambassadeurs die hun kennis en connecties willen inzetten om de clubs te helpen bij hun plannen.  In het webinar van 21 april stelden zij zich voor. Je vindt hen ook bij Veel gestelde vragen, onder het kopje ‘adviseurs/ambassadeurs, coördinatoren’. Handig om hen te benaderen als je met vragen zit, een (digitale?) presentatie in je club wilt, samen wilt werken in de regio.

  Maak kennis met de leden van het projectteam. Een aantal hebben hun verhaal en reden om bij te dragen om bij te dragen aan dit jubileum-project al in de blogs geplaatst.

  We hopen in mei de algemene flyer klaar te hebben, die je kunt meesturen bij een actie of bericht over dit project. Verder zijn we in het afrondende stadium van een boomcertificaat: een digitaal documentje waarmee we hopen een middel te hebben zodat de clubs geld in het laatje te kunnen krijgen voor OF de aanplant van een solitaire boom of een bosje in Nederland, of voor het Afrikaanse deel van het project. Uitdaging zit hem nog even in hoe we het zo kunnen ontwikkelen dat het ook makkelijk in te vullen is met  de naam van de donateur/ontvanger.

  Op woensdagavond 21 april vond het tweede webinar plaats. Centraal hierin stonden de werkwijze van onze partner Tree Aid en het projectvoorstel dat er nu ligt. Club De Eemsmond beet de spits af.  Tineke Vulto vertelde hoe zij zo snel in actie konden komen met het planten van drie bomen op markante locaties.  En hoe verrassend makkelijk zij dit konden realiseren.
  En de deelnemers werden meegenomen langs de verschillende onderdelen van de toolkit die er inmiddels als handige hulpen zijn voor de clubs. ‘Work in progress” …dus mis je daar een onderwerp? Mail naar 100jaar@soroptimist.nl en we kijken of we hierover iets voor alle clubs kunnen formuleren.
  Webinar gemist? Hier kun je het terugkijken.
  Oh, en noteer dan ook vast het derde en voorlopig laatste webinar, op woensdag 23 juni 20.00 uur.

  Deelnemende clubs

  De Eemsmond   –  Leiden Aurora   –  Vught Lumineus   –  Leiden   –    Amsterdam Centrum W – Leeuwarden Noorderlicht   –  Friesland Zuid   –  Wieringerland   –  Flevoland   –  Zeist e.o. – Utrechtse Heuvelrug   –  Wassenaar/Voorschoten   –  Helmond Peelland   –  Batenburg Maas en Waal* – Deventer – Rotterdam* – Groningen Oost – Alphen ad Rijn – Zaanstreek – Emmen*

  * onder voorbehoud stemming

  Delen op social-media: