De boomambassadeurs komen naar je toe

Logo 100x Trees for Life
22-05-2021

De boomambassadeurs komen naar je toe

 

  De ambassadeurs van 100xTrees4Life staan in de startblokken om elke club in Nederland te helpen bij hun actie om bomen te planten.  Ben je nog niet overtuigd? Heb je vragen? Weet je niet hoe je het aan moet pakken? Zie je door de bekende bomen het nog te planten bos niet meer? Wat kun je waar planten, en hoe kom je aan vergunningen, partners, bomen, en waar zou je iets kunnen planten….Twijfel je hoe moet fundraisen in deze tijden van beperking?
  Op dit moment heeft het projectteam van 100xTrees4Life 8 ambassadeurs die kennis van bomen hebben, contacten bij groenpartners, overheden, kwekerijen én van de regio waarin ze wonen. En die kennis zetten ze graag in voor alle deelnemende clubs. Ze werken in teams zodat ze hun kennis van en in de regio kunnen bundelen.

  En wat nu als het dit jaar voor jouw club niet past? Kun je dan niet meer meedoen?Ja zeker wel!. Dit project gaat drie jaar lang lopen. Dus je hebt drie jaar om in te stappen. Maak nu alvast je plan voor volgend jaar.
  En € 1000 per jaar is geen moeten! Vier dit 100-jarig bestaan mee op de manier die bij jouw club past en haalbaar is. Misschien zijn er clubs die met een grote actie meer binnenhalen. Samen doen we als clubs wat we kunnen.

  Vraag ons voor een presentatie: we komen graag naar jullie toe, fysiek of digitaal. Op de website hebben we ook een rubriek veel gestelde vragen én een toolkit met tal van praktische dingen; voorbeeldbrieven, ideeën over waar je bomen kunt planten.
  Raak geïnspireerd door het filmpje van club De Eemsmond, houd een presentatie in je club met behulp van een van de beschikbare presentaties. Ga op zoek naar ideeën voor fundraising, of houd je bij eigen succesvolle acties.
  Het projectteam is bezig met het zoeken naar succesvolle acties – we zoeken een variatie in aanbod, wel met een directe link naar het project. Mogelijk kunnen we goedlopende acties van clubs met elkaar delen en bestaande structuren uitbreiden. Ken je iemand in je club, of ben je zelf zo iemand die hiervoor een neus heeft, of flink buiten de gebaande paden kan denken: laat het ons weten. Wij gaan deze zomer hard aan het denken, onderzoeken, contacten leggen en houden jullie op de hoogte.

  Het projectteam streeft naar een totaalbedrag van € 300.000, zodat we écht het verschil kunnen maken voor 1000 vrouwen in Mali die we kunnen empoweren en een toekomst bieden. En simpel gerekend is dat 100 clubs 3 jaar lang € 1000, liefst al aan het einde van dit lopende bestuursjaar, zodat we met Tree Aid het contract aan kunnen gaan.
  Een projectvoorstel voor drie ton, met klinkende getallen:
  166.500 bomen, (?Lastig te begrijpen, ik zou zeggen: bijna 7 ha aan groentetuinen verdeeld over de communities, vrouwen die een bestaan kunnen opbouwen door het houden van bijen, de oogst van boomproducten bladeren(? Snap ik niet: van bomen of zo? voor voedsel en verkoop, de opbrengst van voedsel voor vee als geiten, en groente voor eigen gebruik en verkoop.
  En natuurlijk met bijbehorende training voor het verzorgen van de bomen, de oogst en verkoop van de vruchten en de kennis  en kunde om hier een bedrijf van te maken.

  Webinar

  Het derde en voorlopig laatste webinar van 100xTrees4Life is op 23 juni om 20.00 uur en voor iedereen bij te wonen. Op het programma staat:
  – hoe gaan we samenwerken met de clubs
  – kennismaking met de mensen van Tree Aid en de holistische aanpak bij hun bomenplantaanpak.
  En zij zijn ‘live’ aanwezig om vragen te beantwoorden. Grijp die kans aan. De inlog voor het webinar kun je vinden op het besloten gedeelte.

  Doe mee – Vier mee!

  Mail voor al je vragen naar 100jaar@soroptimist.nl – OOK als je mee wilt denken om landelijke acties te ontwikkelen of op te schalen.

  Delen op social-media: