Feestelijke uitreiking Carla Atzema Soroptimistprijs 2024

19-04-2024

Feestelijke uitreiking Carla Atzema Soroptimistprijs 2024

Door:Werkgroep Carla Atzema Soroptimistprijs 2024
Lydia Bongenaar, Annemarie Doze, Mieke Godefroid, Astrid Landa, Manuella Nering Bögel, Marleen Schlooz

  Voldaan kijken wij, samen met vele Soroptimisten uit Nederland en België, journalisten, juryleden, prijswinnaars 2022, genomineerden en kandidaten 2024 terug op de zinderende prijsuitreiking van de Carla Atzema Soroptimistprijs 2024.  Marloes de Nul en Micky Laheij.

  Het was in één woord fantastisch.
  Op 4 april presenteerde Soroptimist Marion Meijs in Pakhuis de Zwijger diverse verhalen van oud-prijswinnaars, gevolgd door een prachtige vertolking van het lied Mimosa door Marloes de Nul en Micky Laheij. De spanning steeg toen Marianne Wehmeijer van stichting Voor Vrouwen door Vrouwen, de publieksprijs uitreikte. Er zijn maar liefst 4.000 stemmen geteld. Muisstil werd het tijdens het voorlezen van de lovende juryrapporten door respectievelijk Soroptimist Erica van Engel voor de aanmoedigingsprijs en juryvoorzitter Jannet Vaessen voor de Carla Atzema Soroptimistprijs.

  Prijs is belangrijk

  Nu bij de derde editie van deze prijs wordt steeds duidelijker, en dit wordt ook door de prijswinnaars én juryleden benadrukt, hoe belangrijk deze prijs is en hoe deze prijs leeft. Niet alleen worden met de publicaties de maatschappelijke positie en rechtspositie van vrouwen zichtbaar gemaakt en gewaardeerd, het is vooral bijzonder te horen hoe deze prijs de makers stimuleert dit blijvend te doen. Op naar de 4e editie dus, start inschrijving september 2025!

  Dank

  De prijs is mede een succes door de inzet van vele Soroptimisten. Denk hierbij aan Soroptimisten die inzenders hebben geattendeerd op deze prijs, die hebben gesponsord, die de werkgroep hebben bijgestaan met raad en daad. Dank ook aan Margo de Groot voor de foto’s en last but not least Christien Reeling Brouwer, voor haar onmisbare inzet voor de publieksprijs en de website.

  Benieuwd naar de prijswinnaars en de juryrapporten? Kijk op http://www.soroptimist.nl/carla-atzema-soroptimistprijs

  En, volg ons op Insta: in de komende weken worden de overige inzendingen, met instemming van de makers, bekendgemaakt.

  Prijswinnaar Carla Atzema Soroptimistprijs 2024, schrijverscollectief Fixdit:

  “Wat zijn we als Fixdit-collectief gloeiend trots op het winnen van de Carla Atzema Soroptimistprijs 2024 voor ons manifest Optimistische woede. We zijn ontzettend dankbaar dat ons werk gezien wordt en het is geweldig om deze erkenning te krijgen van een organisatie die staat voor de kracht van de onderlinge verbondenheid van vrouwen.”

  Prijswinnaar Publieksprijs, Amy-Jane Gielen:

  “Er valt letterlijk een last van mijn schouders dat ik even full focus kan schrijven aan mijn boek #FixHetSysteemNietDeVrouw, zonder dat ik als zelfstandige allerlei extra opdrachten moet aannemen om ook de hypotheek te betalen.”

  Prijswinnaar Aanmoedigingsprijs, Çiğdem Yüksel en Maartje Duin:

  “Dank dat we na 2-3 jaar na het verschijnen van de podcast nog steeds erkenning krijgen. Beeldvorming doet iets met ons, ook met de positie van vrouwen. Ik moedig iedereen aan om onderzoek te doen naar effecten van beeldvorming, op wat het met mensen doet.”

  Delen op social-media: