Het nieuwe Uniebestuur, even voorstellen

21-03-2024

Het nieuwe Uniebestuur, even voorstellen

Door: Margriet Roukema, assessor marketing en communicatie

  Zoals eerder gemeld, stellen de nieuwe bestuursleden zich de komende maanden voor. Deze maand is dat Betty Greeven, assessor van het Uniebestuur.  Waarom ben ik Soroptimist?

  Ik kende het Soroptimisme al via een vriendin die daar mooie verhalen over vertelde, dus ik was blij toen ik (alweer 26 jaar geleden) werd benaderd door club Gouda e.o. om lid te worden: toen moest je nog gevraagd worden! Het leek mij fantastisch om me, samen met een groep gelijkgestemde vrouwen, in te zetten voor minderbedeelde vrouwen en meisjes.

  Je realiseert je pas hoe bevoorrecht je bent als je leest en hoort over de moeilijke situatie van andere vrouwen. Vanuit die positie voel ik de drive om mijn steentje bij te dragen. Binnen het UB doe ik dat in mijn rol als landelijk coördinator Orange the World, daarnaast ben ik linking pin naar het Marie Muntendam Fonds en – samen met Mariken – naar de organiserende club van Inspirada.

  Wat is mijn motto als UB-lid?

  Met elkaar zorgen voor een sterke en gezonde organisatie waar vrouwen graag lid van worden.

  Waar ben ik goed in en waar word ik blij van?

  Ik ben een ‘regelneef’ en gedij bij een drukke agenda. Ik word blij van orde en regelmaat, organiseren en van het samenwerken in een motiverend team.

  Wat inspireert mij?

  Vrouwen die ondanks tegenslag boven zichzelf uitgroeien en op hun beurt weer anderen inspireren.

  Werk

  Tot twee jaar geleden was ik officemanager bij de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs, een brancheorganisatie voor de co-assurantiemarkt ofwel het verzekeren van grootzakelijke risico’s. Na mijn pensioen ben ik mij gaan inzetten als vrijwilliger: als secretaris van een sociëteit, als taalmaatje voor anderstaligen (via Humanitas) en natuurlijk voor het Soroptimisme. Daarnaast ben ik mantelzorger voor mijn man en voor een zus die kort geleden de diagnose Alzheimer heeft gekregen en ben betrokken bij de zorg voor een andere zus met dezelfde ziekte die onlangs in een verpleeghuis is opgenomen. Lekker druk dus!

  Waartoe wil ik Soroptimisten oproepen?

  Sta open voor een ander!

  Delen op social-media: