Inspirada Flevoland 2024     

21-03-2024

Inspirada Flevoland 2024

Door: Saskia Hoogwoud, lid club Almere

  Op zaterdag 1 juni 2024 organiseert Soroptimistclub Almere samen met Soroptimistclub Flevoland de landelijke zomerbijeenkomst Inspirada, de jaarlijkse Zomervergadering van de Unie.  Ga mee op avontuur naar het Nieuwe Land. Beleef een dag om nooit te vergeten en leer het Nieuwe Land kennen. Laat je onderdompelen in de nieuwe natuur en leer de krachtige vrouwen uit Flevoland kennen. Laat je verrassen met verhalen uit de VOC-tijd en bewonder het VOC-schip de Batavia.

  Je hebt de keuze uit drie programma’s.

  1. Marker Wadden

  Breng een bezoek aan de Marker Wadden. De Marker Wadden is een cluster van vijf nieuwe, onbewoonde natuureilanden die van 2016 tot 2021 kunstmatig in het Nederlandse Markermeer zijn aangelegd. Dit is het Nieuwe Land, een broedplaats van watervogels, broedvogels en trekvogels. Onderweg aan boord van het historische schip de MS Waddenzee leer je veel over het ontstaan van Flevoland en de sterke vrouwen uit die tijd. Een rondleiding met een gids op de Marker Wadden is een ervaring die je niet mag missen.

  2. Oostvaardersplassen

  Breng een bezoek aan de Oostvaardersplassen en beleef een VR-ervaring aan boord van het historische schip de MS Nieuw Land. Leer het ontstaan van Flevoland en word onderweg verrast door een korte lezing over de vrouwen uit de VOC- tijd en leer de stoere Flevolandse vrouwen kennen. Maak kennis met het werkeiland Lelystad, het gemaal Wortman, de Noordersluis met een verval van zes meter en het Nationaal Park Nieuw Land.

  3.  Batavialand

  Deze groep bezoekt, na een heerlijke lunch in de Taveerne, een lezing van de dijkgraaf over sterke vrouwen in Flevoland. Daarna wordt een bezoek gebracht aan museum Nieuw Land, een mooi modern museum dat gaat over de polder, hoe nieuw land is ontstaan en bewoond is gaan worden.

  Maak kennis met de Flevowand, een uniek handwerk. De Flevowand is een kleed van zestig meter met geborduurde historische scènes.

  Er is nog tijd om kennis te maken met het VOC-schip de Batavia op de Bataviawerf.

  Einde van de dag

  Tijdens de borrel aan het einde van de dag bij de Taveerne waar de drie groepen samen komen, zal een loterij met prachtige prijzen gehouden worden. Als je daar kans op wil maken, koop het ticket met 1 lot en bestel er nog een aantal loten bij.

  Op de website komt meer te zien over deze bijzondere Inspirada Flevoland. Op 29 maart start de inschrijving via de website. Zodra de tickets online beschikbaar zijn, wees er dan snel bij. Wie het eerst erbij is, heeft de eerste keuze.

  Club Almere en Club Flevoland verwelkomen jullie graag!

  Delen op social-media: