Jurylid Murat Isik Carla Atzema Soroptimistprijs 2022 stelt zich voor

20-07-2021

Jurylid Murat Isik Carla Atzema Soroptimistprijs 2022 stelt zich voor

  De Carla Atzema Soroptimistprijs gaat over de positie, rechten en economische zelfstandigheid van vrouwen. De Soroptimistprijs wordt uitgereikt aan diegene(n) die dit onderwerp met een Nederlandstalige journalistieke productie in de afgelopen 2 jaar het best onder de aandacht heeft weten te brengen. De prijs is ingesteld door het Algemeen Fonds van de Unie van Soroptimistclubs van Nederland, Suriname en Curaçao. De winnaar(s) ontvangen €25.000,- en een beeldje als blijvende herinnering.

  In 2020 is de prijs voor het eerst uitgereikt aan Hasna El Maroudi en Clarice Gargard van online platform ‘Lilith Magazine’ door de juryvoorzitter Adelheid Roosen. Zie het nieuwsbericht.  In 2022 wordt de prijs opnieuw uitgereikt.

  De vijfkoppige jury bestaat uit: Simone Weimans (juryvoorzitter), Lieve Blancquaert, Murat Isik, Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Barbara Oomen. De komende weken stellen wij de juryleden één voor één aan jullie voor. 

  Met deze week: Murat Isik
  Murat Isik is schrijver, hij won met zijn roman ‘Wees onzichtbaar’ de Libris Literatuur Prijs 2018, de Boekhandelsprijs en de Inktaap 2019. Het boek werd tevens tot NRC Boek van het Jaar 2017 uitgeroepen. Zijn debuutroman ‘Verloren grond’ verscheen in 2012 en werd bekroond met de Bronzen Uil Publieksprijs en vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. Isik schreef het Boekenweekessay 2019 getiteld ‘Mijn moeders strijd’, waarvan in 2020 een uitgebreide versie verscheen.

  ____________________________________________________

  Wilt u meer weten over de Carla Atzema Soroptimistprijs, kijk op hier.

  Wilt u meedingen naar de prijs? Dat kan tussen 1 september en 1 november
  2021. Volg daarvoor het nieuws op bovengenoemde website van Soroptimist.nl.

   

  Delen op social-media: