Loop jij dit jaar de Vierdaagse en wil je lopen met betekenis?

18-05-2023

Loop jij dit jaar de Vierdaagse en wil je lopen met betekenis?

Door: Nicole van Gelder, onderzoeker op het gebied van (ex-)partnergeweld bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc.  Vanuit het Radboudumc is in 2019 het online platform SAFE (www.safewomen.nl) gelanceerd, speciaal voor vrouwen die (ex-)partnergeweld meemaken. De website is anoniem en gratis te gebruiken en de meest belangrijke informatie is ook beschikbaar in het Engels en Arabisch.

  Met SAFE ondersteunen wij deze vrouwen en bieden we op een laagdrempelige manier informatie en opties voor hulp en steun (SAFE: een online platform voor vrouwen die (ex-)partnergeweld ervaren. on Vimeo).

  Dit is hard nodig omdat ongeveer 1 op de 4 vrouwen ooit in haar leven fysiek en/of seksueel (ex)partnergeweld meemaakt, ongeveer 44% van de vrouwen maakt psychologisch (ex)partnergeweld mee; ook economisch (ex-)partnergeweld komt veel voor. Helaas loopt dit geweld met regelmaat fataal af. Voor de meerderheid van de vrouwen die in Nederland om het leven worden gebracht, geldt dat de (ex-)partner de dader is.

  Steun jij ons?

  Met SAFE steunen wij vrouwen die (ex-)partnergeweld meemaken, steun jij ons? Dit kan door in actie te komen op de Vierdaagse: Radboudumc Online hulp aan vrouwen die (ex)partnergeweld … (devierdaagsesponsorloop.nl).
  Een donatie is ook mogelijk: Steun SAFE: online hulp voor vrouwen die (ex-)partnergewe… (voorradboudfonds.nl).

  Quote van een vrouw die SAFE heeft gebruikt: “Veel liefs en dank voor dit platform, het is voor mij een duwtje geweest in de juiste richting, waarin voor jezelf kiezen geen schande is maar juist goed.”

  Delen op social-media: