Orange the World 2023

18-05-2023

Orange the World 2023

Door: Ineke Mastenbroek, programmacoordinator

  Onze campagne tegen geweld tegen vrouwen krijgt steeds meer aanhang. In de eerste webinar over de Orange the World 2023, op 9 mei 2023, waren ook vertegenwoordigsters van de V.V.A.O., Innerwheel en de YWCA aanwezig. Organisatorisch enigszins uitdagend, omdat sprake is van informatieachterstand, en tevens van een geweldig zwaan-kleef-aan-effect van alles wat we de afgelopen jaren met elkaar hebben neergezet.  Zoals eerder aangegeven verdiepen we het thema preventie naar veiligheid, altijd en overal. We zetten in op bewustwording rond plekken waar geweld en intimidatie plaatsvindt; niet alleen achter de voordeur, maar ook onder andere op het werk, op de sportclub, in het OV en in het onderwijs, met als actieperspectief dat je overal #medestander kunt zijn.

  In de volgende nieuwsbrief (en in de groepsapp) komt een update en ook de link naar een nieuw ingerichte Google Drive map met informatie en materialen voor de campagne. 


  Orange Trust Fund

  Tijdens de webinar konden we nog geen duidelijkheid geven over de gemeente waarin de aftrap zal plaatsvinden, maar wel over het project dat gesteund zal worden met de helft van de opbrengst uit fundraising voor het Orange Trust Fund. Een project op Aruba waar de regering in samenwerking met UN Women een preventieplan ontwikkelt gericht op meisjes en jonge vrouwen. Club Aruba, aanwezig tijdens de webinar, kraakte een paar kritische noten over de cijfers die genoemd werden, maar toonde zich vooral verheugd over de kans die het de jongste loot aan de boom* biedt om intensief betrokken te raken bij de OtW-campagne. 

  * Club Aruba werd geïnaugureerd op 8 oktober 2022

  Delen op social-media: