Orange the World 2021: thema Preventie

22-03-2021

Orange the World 2021: thema Preventie

Ter inspiratie: campagne 2020 Ont-dek je rol

 

 

  In de nieuwsbrief van februari is het thema van de OtW campagne voor 2021 bekend gemaakt: Preventie. Op veler verzoek eerder dan vorig jaar zodat clubs ruim voor de zomer kunnen nadenken over hoe ze de invulling van 16 dagen campagne voeren gaan invullen.  Zoals in de nieuwsbrief is vermeld is “Ont-dek jouw rol” een succesvolle campagne geweest in 2020 die ook in 2021 wordt doorgezet door 3 Soroptimisten clubs, 5 gemeenten, een scholengemeenschap en de overkoepelende organisatie van de GGD en Veilig thuis. Een bewustwordingscampagne waarin iedereen zijn, haar of hun rol kan “ont-dekken” in het voorkomen van geweld. Op een manier die open en luchtig is, maar ook een beetje schuurt. 

  Deze campagne wordt in 2021 doorgezet en is een kapstok voor de invulling van het thema preventie. Een mooie aanpak die wat betreft het Uniebestuur navolging verdient met als doel dat zoveel mogelijk clubs de handen ineen slaan en zo een campagne kan worden neergezet met een enorme impact. De kern van de campagne is dat aan zoveel gemeenten, organisaties en burgers (op welke manier dan ook) die ene vraag wordt gesteld: “Wat is jouw rol in het voorkomen van geweld tegen vrouwen?”. Met deze campagne zijn vorig jaar ongeveer 200.000 mensen bereikt via de lokale media en advertenties, 20.000 via de gebouwen, social media, posters, banners en hebben meer dan 500 gesprekken plaatsgevonden.

  Hoe zou het zijn als dit jaar meer dan een miljoen mensen zichzelf en elkaar deze belangrijke vraag stellen? Zodat we allemaal onze rol kunnen versterken of veranderen en we samen het geweld tegen vrouwen kunnen stoppen door het te voorkomen.


  De clubs die al ervaring met deze aanpak hebben opgedaan en hieraan samen vorig jaar vorm en inhoud gaven (Bussum e.o., Hilversum e.o. en Gooische Meeren) delen graag hun kennis, aanpak en resultaat in een webinar in de eerste helft van april.


  Iedereen die wil kan deelnemen aan het webinar door aanmelden via onderstaande link. Ook als je niet kunt deelnemen maar wel de opname wil ontvangen, graag aanmelden via dezelfde link.

  Delen op social-media: