Een nieuwe club met 20 nieuwe leden op Aruba!

08-10-2022

Een nieuwe club met 20 nieuwe leden op Aruba!

Door: Marlène van Benthem, mentor club Aruba en lid club Scheveningen

  De Unie van Soroptimistclubs in het Koninkrijk der Nederlanden en in Suriname is weer een club rijker. Club 102 is Aruba en op 8 oktober 2022 zijn 20 leden geïnaugureerd tijdens de officiële charter-ceremonie onder leiding van SIE Past President Anna Wszelaczynska die de charter uitreikte.  Het was een groot Soroptimistfeest op Aruba: op donderdag een kennismaking tijdens happy hour met prachtige carnavaldansers, op vrijdag een galadiner met steelband en op zaterdag de charter-ceremonie met voorafgaand het voorlezen van de statuten en ondertekening door alle leden van de charterliist. De eilandbewoners, 110.000 personen, waren via een radio-interview al op de hoogte gebracht, waardoor zelfs op woensdag nog een speciale persbijeenkomst moest worden georganiseerd met radio, tv en krant. Dit leverde ook meteen al een paar nieuwe leden op!

  Tijdens de charter-ceremonie kregen de nieuwe Soroptimisten allen hun charterpin opgespeld door de president van onze Unie, Lotta van Uchelen. De nieuwe president en initiator van club Aruba, Nora Eleonora, kreeg de speciale charterpresident-pin.

  Buiten familie en vrienden waren er ook vertegenwoordigers van andere serviceclubs, zoals Kiwani’s en Kota, waarmee club Aruba samenwerkingsafspraken heeft gemaakt in het bijzonder voor de campagne Orange the World.

  Ook enkele Soroptimisten uit Zweden, Duitsland, Suriname, Curaçao en Nederland waren speciaal overgekomen om de club te feliciteren. Spanje had een leuke video gestuurd en ook club 101 (de YOSsen) hebben onze rode-lantaarntraditie invulling gegeven met een felicitatievideo.

  De charter-ceremonie werd ook online uitgezonden en het was hartverwarmend om te zien dat Soroptimisten uit de hele wereld meeleefden en hen feliciteerden. Klik hier om de video is terug te zien.

  Het clubproject

  Club Aruba gaat Samenwerken met twee jonge vrouwelijke artsen die een kliniek willen opzetten om gezondheidszorg te bieden aan niet-gedocumenteerde immigranten, waarvan er wereldwijd procentueel per inwoner de meeste op Aruba wonen, zon’n 20.000 tot 50.000 totaal. Tijdens het charterevent hebben de beide artsen hun werk toegelicht. De meeste zorgbehoefte is gynaecologisch van aard en verder gezondheidszorg voor kinderen.
  Zij starten binnenkort een pilot en hopen op financiële steun voor medicijnen en verbandmiddelen. Dit werk doen zij in hun vrije tijd, naast hun andere werk.
  Voor meer informatie over het project, zie de website van club Aruba, waar je ook een donatie kunt doen om hun een opstartsteuntje te geven.

  Het is een eer om mentor te zijn van club Aruba en met heel veel plezier en dankbaarheid heb ik 20 vrouwen naar hun inauguratie begeleid.

  Delen op social-media: