Soroptimist LAB

22-02-2021

Soroptimist LAB: zo bereik je alle Soroptimisten ter wereld

  Stel je voor dat je met 1 klik contact álle Soroptimisten ter wereld kunt bereiken. Om nóg beter te kunnen samenwerken. Surprise: dat kan dus.

  Tekst: Dietlindt Seijsener
  Foto: Soroprimist LAB  Sinds enkele maanden is er het Soroptimist LAB. Een internationaal interactief platform, waar Soroptimisten elkaar wereldwijd kunnen ontmoeten om kennis en ervaringen te delen en elkaar te inspireren.
  Oprichter Marlène van Benthem van club Scheveningen vertelt waarom we ons allemaal moeten aanmelden.

  Waarom heb je dit ontwikkeld?
  Mariet Verhoef heeft me hiertoe geïnspireerd, tijdens onze contacten gedurende haar SI-presidentschap. Om mogelijk te maken dat Soroptimisten over club- en landsgrenzen heen contact met elkaar kunnen opnemen, elkaar kunnen inspireren, kunnen samenwerken en een interessant professioneel netwerk voor elkaar kunnen zijn. Ik krijg er gewoon een kick van als je bedenkt dat je met één klik alle leden kunt bereiken om samen in actie te komen. Ik denk dan altijd aan het lied ‘Imagine’ van John Lennon. Het beeld dat we met 75.000 leden samenwerken om onze doelen te halen, elkaar wijzer maken en steunen in het oppakken van leiderschap, vind ik geweldig.

  Waarom moeten Soroptimisten zich aanmelden op dit platform? Wat biedt  dit hen?
  We zijn één wereldwijde organisatie en via dit platform kan elke Soroptimist individueel bijdragen aan het grotere geheel met haar ervaring en expertise. We hebben in zeven VN-locaties Soroptimisten die onze belangen daar behartigen; naast project-informatie hopen zij dat individuele Soroptimisten hun kennis delen over actuele onderwerpen die op de agenda van de VN staan. Zo ontstaat een tweeweg communicatie, top-down van VN naar clubs en bottom-up van leden naar de VN. ‘Imagine’ onze impact! In het LAB kun je je aansluiten bij teams die op urgente en relevante onderwerpen kennis delen en advies geven aan SI.

  Zo vergroot jij ook je kennis en ontwikkel je op jouw vakgebied een interessant netwerk. Regelmatig zijn er ook sprekers nodig, dus ook hier krijg je kansen om je te profileren.

  Snel zien hoe Soroptimist LAB werkt? Bekijk dit filmpje

  Kun je via dit platform expertise vragen bij andere Soroptimisten?
  Natuurlijk, het is een open netwerk, je maakt een profiel aan en bent daardoor vindbaar voor el- kaar en contact maken is makke- lijk. Hoe interessant is het om van Soroptimisten in een ander land te horen welk project zij oppak- ken en je wellicht kan samenwerken? Ik noem dat Friendshiplinks 2.0 of wellicht 3.0.

  Wat zijn de onderwerpen van het LAB op dit moment?
  Het LAB kent nu 4 topics, waar- over SI informatie deelt, en jij kunt die volgen en erop reageren. Belangrijkste pluspunt van het LAB zijn de teams; hierin wordt gericht kennis gedeeld en worden visies, adviezen en statements ontwikkeld. Bijvoorbeeld het Team ‘Impact on the Road to Equality’ deelt ervaring over de onderwerpen van het thema van Sharon Fisher, onze SI President. Ik hoop dat alle Nederlandse Soroptimisten zich  aanmelden en gaan ervaren wat een rijkdom aan kennis en sisterhood hier te halen en te brengen is. De ultieme wens is natuurlijk dat we door te delen elkaar wijzer maken en daardoor zowel individueel als gehele organisatie groeien en nog beter onze doelen halen.

  Uit De Soroptimist 88-1

  Delen op social-media: