Soroptimistclub Meppel plant ‘hartjesboom’ in De Wijk

21-04-2022

Soroptimistclub Meppel plant ‘hartjesboom’ in De Wijk  Drie leden van de Soroptimistclub Meppel e.o. hebben woensdag 6 april een boom geplant bij de molen in het centrum van De Wijk. Dit gebeurde in het kader van de 100xTrees4Life campagne van de Soroptimist-organisatie. Deze ‘vrouwenclub’ bestond in 2021 honderd jaar en dat werd in de gemeente De Wolden gevierd met het planten van de Catalpa, een zogenaamde bolboom met bladeren in hartvorm.

  De actie refereert aan de eerste Soroptimistclub in Oakland, die zich bij de oprichting inzette voor de bescherming van de beroemde sequoia’s. Nu, ruim een eeuw jaar later, is het beschermen en planten van bomen nog steeds urgent.

  Boomplantdag
  Doesjka Lammers: “Bomen zijn van belang voor onze gezondheid, geluksgevoel, bieden schaduw en de wortels houden water vast. Bomen zorgen daarnaast voor meer biodiversiteit. Moniek Koppen knikt instemmend. “In Nederland is daarom een campagne opgezet om honderd jaar jaar Soroptimisme te vieren met een boomplantdag/boomfeestdag en daar doen wij als club graag aan mee. Ook al bestaan we dan zelf nog maar veertien jaar.”

  Afrika
  Door deel te nemen aan deze campagne levert de Soroptimistclub Meppel e.o. tevens een bijdrage aan de implementatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen die in 2015 werden afgesproken in de Verenigde Naties. Koosje Wijland: “Afrika heeft het meest te lijden onder de gevolgen van de klimaatcrisis. Wij willen vrouwen empoweren door het planten van bomen én bijdragen aan het bestrijden van de gevolgen van de klimaatverandering. Met ons landelijke project wordt de wereld een beetje mooier, in Nederland maar ook bijvoorbeeld in Mali. Malinese vrouwen die meedoen, werken aan een beter bestaan en een leefbaarder omgeving. Dit heeft niet alleen voordelen voor de vrouwen, maar ook hun gezinnen profiteren ervan. We benaderen daarom ook de vier lokale Soroptimistclubs in Mali om betrokken te raken bij dit project.”

  Delen op social-media: