Club Zoetermeer plant een boom in Voedselbuurtbos GeuzeGroen

04-05-2022

Club Zoetermeer plant bomen in Voedselbuurtbos GeuzeGroen

  Club Zoetermeer e.o. heeft besloten om ook mee te doen aan het project 100xTrees4Life en voor het lokaal planten van bomen gekozen voor het Voedselbuurtbos GeuzeGroen.  Voedselbuurtbos GeuzeGroen ligt in de Nieuwe Driemanspolder tussen Zoetermeer en de Haagse wijk Leidschenveen. Samen met vele vrijwilligers hebben initiatiefneemsters Astrid van Beek en Klaartje Jaspers hier een eetbaar buurtbos aangeplant met veel verschillende soorten fruit- en notenbomen, bessenstruiken, kruiden en andere eetbare planten. 

  Wij zijn een regionale samenwerking aangegaan met 3 andere clubs uit de regio, te weten Club Scheveningen, Club ’s-Gravenhage en Club Voorburg-Rijswijk e.o. met als doel een mooi bedrag voor dit Voedselbuurtbos bijeen te brengen.

  Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, hebben we als Club Zoetermeer e.o. zelf een Koningsnoot geadopteerd in het voedselbos als blijvende herinnering aan ons 100-jarig bestaan!

  In 2021 vierde Soroptimist International haar 100-jarig bestaan. De eerste Soroptimistclub werd in 1921 in Californië opgericht en zij kozen als project het beschermen van de gigantische sequoia’s in het Redwood National Park.
  Soroptimist International wilde dat thema “beschermen” voortzetten en zo ontstond een wereldwijde campagne “Plant Trees for a Brilliant Future”.

  De Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaҫao heeft als 3 jarig project 100xTrees4Life voorgesteld om lokaal én in Mali heel veel bomen te planten.
  Bomen helpen o.a. om de aarde te koelen en op die manier planten we een duurzame toekomst.

  In Mali worden in samenwerking met organisatie Tree Aid bomen geplant om vrouwen te empoweren en economisch meer onafhankelijk te maken. Zij krijgen training in beheer en onderhoud, het oogsten en verkopen van de producten die de bomen leveren. Dit leidt voor hen tot een grotere economische zelfstandigheid.

  Delen op social-media: