Vooraankondiging: Acht kandidaten voor Carla Atzema Soroptimistprijs

21-01-2022

Vooraankondiging:

Acht kandidaten voor Carla Atzema Soroptimistprijs * & een extra Publieksprijs

  Wie maakten de beste publicaties over de positie van vrouwen en meisjes van de afgelopen twee jaar?  Op 1 november sloot de inschrijving van de Carla Atzema Soroptimistprijs. We mochten 58 inzendingen ontvangen. Het was een heel karwei om deze allemaal te lezen en te waarderen. We zijn nu bezig met de laatste loodjes maar we stevenen af op maar liefst 8 genomineerden. Net als de eerste keer is het een heel gevarieerde lijst met veel interessants om te lezen en te luisteren. Op 1 februari maken we de namen bekend van de kandidaten op onze website. Hou het in de gaten. De vakjury onder leiding van Simone Weimans gaat aan de slag om alles te beoordelen en kiest de uiteindelijke winnaar.  

  Maar dat is nog niet alles: alle acht genomineerden zijn ook kanshebber voor de Emilie van Waveren Publieksprijs die tegelijkertijd wordt georganiseerd. Dankzij de donatie van Stichting Voor Vrouwen Door Vrouwen uit Haarlem gaat de publieksprijs-winnaar met € 5000,- naar huis.

  Net als de Soroptimisten zet deze stichting als vermogensfonds  in op de economische zelfstandigheid van vrouwen en meisjes en hun toekomstperspectief. Wij slaan de handen ineen om meer aandacht te krijgen voor dit onderwerp in de media.  

  Vanaf 1 maart kun je op onze eigen https://www.soroptimist.nl/ stemmen op de kandidaat die volgens jou moet winnen. Iedereen boven de 18 kan eenmalig haar stem uitbrengen en we hopen dat jullie maar ook jullie familie en vrienden dit in grote getalen zullen doen.

  De uitreiking van beiden prijzen staat gepland op donderdagavond 7 april in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Wil jij deze feestelijke bijeenkomst met Soroptimisten en journalisten ook bijwonen? Dat kan als sponsor! Kijk op https://www.soroptimist.nl/wie-zijn-wij/award-soroptimist-prijs/sponsoring-carla-atzema-soroptimistprijs/

  *De Carla Atzema Soroptimistprijs gaat over de positie, rechten en economische zelfstandigheid van vrouwen. De prijs wordt uitgereikt aan diegenen die dit onderwerp met een Nederlandstalige journalistieke productie in de afgelopen 2 jaar op de meest spraakmakende wijze onder de aandacht heeft weten te brengen. Uit een lijst van genomineerden kiest een vakjury de winnaar die €25.000 krijgt.

  Delen op social-media: