Vrouwenmoord of problemen in de relationele sfeer?

28-09-2021

Vrouwenmoord of problemen in de relationele sfeer?

  Geachte redactie van de NOS,

  Als Soroptimistorganisatie die opkomt voor de rechten van vrouwen en meisjes staan wij in de startblokken om opnieuw dit jaar actie te gaan voeren tegen geweld tegen vrouwen.

  We zijn nogal alert op alles wat daarmee te maken heeft. De cijfers liegen er namelijk niet om, zoals u ook regelmatig publiceert.

  Maar meer nog zijn we geraakt door de toon en aard van de teksten bij publicaties over doodslag en moord op vrouwen “in de relationele sfeer”. Omdat dat wél ruim 40 vrouwen per jaar treft (mannen hebben 40 vrouwen vermoord/verkracht. De  persoonsvorm is de man), met evenzoveel leed voor kinderen, familie en vrienden. Zo stuitten we afgelopen week op de publicatie van Claudia De Breij. Die is ons uit het hart gegrepen.

  En dit werd vanmorgen gevolgd door uw publicatie over de vrouw die klaarblijkelijk door haar partner om het leven is gebracht.

  Mogelijk zou het andere vrouwen die in een bedreigde situatie zitten helpen om hulp te zoeken als u de disclaimer zou vermelden zoals Claudia voorstelt; “Heb jij hulp nodig vanwege een man die je bedreigt? Bel 112 bij direct gevaar of neem contact op met Veilig thuis 0800-2000 of veiligthuis.nl

  Ik ben benieuwd of u dit wilt overwegen.
  Met vriendelijke groet,

  Lotta Croiset van Uchelen
  President Soroptimist NL
  0614008292  Delen op social-media: