100xTrees4Life club Mosaïk-Limburg

100xTrees4Life club Mosaïk-Limburg

Wij vieren ons 100-jarig bestaan als Soroptimisten! Soroptimist International heeft wereldwijd als thema: Save the Planet. Dit thema is gekozen om een link te leggen met de eerste Soroptimistclub in Californië die in 1921 in een iconische actie uitvoering gaf aan haar eerste project. Deze pioniers van onze internationale organisatie beschermden de gigantische sequoia’s in het National Park van Redwood.

 

  • Club Mosaik LimburgMosaïk-Limburg sluit aan bij dit landelijke project waarmee we de wereld een beetje mooier maken, in Nederland, maar ook in Ghana.
Het project is gestart in 2021 en het streven is om gedurende de jaren 2022, 2023 en 2024 zoveel mogelijk bomen planten: fruit- en vruchtdragende bomen, naald- en loofbomen en bovendien op zoveel mogelijk plekken in Nederland (en Suriname en Curacao). Daarmee vragen we de aandacht van de media. Een veelvoud van de geplante bomen die in Nederland komen ook in Ghana. Daar werken we samen met Tree Aid en daarbij het programma She grows wat helemaal aansluit bij onze doelstellingen

Ghana is geen gemakkelijke plaats om een vrouw te zijn. Er is vaak weinig voedsel voor hun kinderen en manieren om geld te verdienen. De meeste vrouwen zijn afhankelijk van het land om te overleven. De toenemende droogte en ontbossing maakt het allemaal nog moeilijker. Het programma She Grows wil 1.000 vrouwen in Ghana helpen om bomen te planten en te onderhouden, voedsel te verbouwen en een inkomen te verwerven. De vrouwen krijgen training in belangrijke bedrijfsactiviteiten en apparatuur om de verwerking van boomproducten efficiënter te maken.

Delen op social-media: