2022-2024 Project My Book Buddy Benin

  • Club Zutphen

Club Zutphen is voornemens om de komende drie jaar 2022-2024 een project van My Book Buddy te steunen. Wij steunen een school (of scholen) in het West Afrikaanse Benin, omdat Soroptimist Rosemarie Merz daar contact heeft met Soroptimistclubs in Benin en daardoor dit project optimaal kan begeleiden.

2022-2024 Project My Book Buddy 

My Book Buddy helpt kinderen wereldwijd te laten lezen! (Sinds 2010)

My Book Buddy helpt kinderen wereldwijd te laten lezen! (Sinds 2010)

254.750 kinderen lezen meer dan 222.090 boeken die in 2944 kasten staan op 597 scholen in 6 focuslanden (Kenia, Nepal, Ghana, Libanon, Oeganda, Zanzibar@Tanzania) en 14 overige landen

My Book Buddy is er voor kinderen die leven in armoede, of op het platteland, of die zijn getroffen door natuurgeweld, of die gevlucht zijn uit hun land.

My Book Buddy stimuleert het lezen door kinderbibliotheken op te zetten en dat de boeken ook daadwerkelijk uitgeleend worden. Door de schoolomgeving als locatie te gebruiken is de bibliotheek voor veel kinderen wel bereikbaar en stimuleren de leerkrachten en de klasgenootjes de continuïteit.

https://www.mybookbuddy.nl

Soroptimistclub Zutphen ondersteunt dit project van harte!

Door plaatselijke Soroptimistclubs, ook in Benin zijn er 6!, worden scholen gestimuleerd om een bibliotheek aan te leggen, met speciale My Book Buddy boekenkasten, die door de lokale timmerman worden gemaakt.

Kinderen kunnen boeken lenen en mee naar huis nemen. Er wordt dus een contract gesloten tussen soroptimisten en scholen, dat het geld dat gedoneerd wordt aan deze bibliotheken wordt besteed.

Kinderen worden gestimuleerd te lezen, krijgen boeken mee naar huis.

https://www.mybookbuddy.nl

Nederlandse Soroptimisten bezoeken een school in Benin, die meedoen aan het My Book Buddy project.

Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

www.soroptimist.nl

 Delen op social-media: