Stichting CuCu

  • Club Lisse Bollenstreek

Lisse-Bollenstreek

Stichting CuCu

 Stichting CuCu

Stichting CuCu – geef kinderen een kans. De Stichting zoekt en sponsort projecten in derdewereldlanden die het leven van kinderen kunnen verbeteren, omdat alle kinderen onderwijs en zorg verdienen. Zij geven kansarme kinderen een kansrijke toekomst.

Stichting Cucu zoekt en sponsort projecten in derdewereldlanden die het leven van kinderen kunnen verbeteren. Cucu vindt dat alle kinderen onderwijs en zorg verdienen. Door hen een goede basis te geven hebben zij een grotere kans om te overleven en zich te ontwikkelen. De drie speerpunten waar Cucu zich op richt zijn: Onderwijs, Medische zorg, voedsel en welzijn, Sport, spel, cultuur en algemene ontwikkeling

Cucu werkt zoveel mogelijk samen met lokale initiatiefnemers en indien mogelijk bezoeken de bestuursleden zelf de projecten op eigen kosten. Stichting Cucu staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wordt volledig bestuurd door vrijwilligers. Alle projecten worden uiteraard volledig financieel verantwoord.

WAAROM CUCU?

Stichting Cucu is in januari 2006 officieel opgericht door de drie zusjes van Charldorp. Cucu betekent kleinkind in het Indonesisch. Kleinkinderen zijn de nieuwe generatie, nieuwe hoop, een symbool voor de toekomst.

Het idee om een stichting op te zetten is ontstaan tijdens één van de familiereizen. De zusjes gingen voor het eerst naar Kenia in 2003. Tijdens een tweede bezoek aan Kenia in 2005 bezochten ze een familie met vijf kinderen, een zieke moeder en een werkloze vader, die tijdelijk verbleven in een huisje van 3×2 meter op een vuilnisbelt. Het jongste zusje deed hier spontaan haar schoenen uit. Zij had ze niet nodig zei ze, de familie wel.

Het was een mooi gebaar en een moment van waarheid. Wij gaan er in Nederland vanuit dat we schoenen en een dak boven ons hoofd hebben, dat kinderen iedere dag naar school gaan en dat wij kunnen eten en drinken. Helaas is dat niet altijd zo in een groot deel van de wereld. Info: Stichting CuCu

Delen op social-media: