100xTrees4Life: BREAKING NEWS

22-11-2023

100xTrees4Life: BREAKING NEWS

Door: Margriet Roukema

  Geen 95, geen 100 maar 195 Soroptimistbomen in het Twiske.  We zijn enorm verrast door de overweldigende reacties op de oproep om te doneren om samen het 95-jarig bestaan van de Unie te vieren.
  Dankzij jullie gulle donaties kunnen we op Green Friday, 24 november, maar liefst 195 bomen planten. Die 100 extra bomen zijn een mooie knipoog naar ons 100-jarig bestaan.
  Iedereen die één of meer bomen heeft gedoneerd, als club of individueel, willen wij hartelijk bedanken. En wanneer je in natuurgebied het Twiske bent, bezoek dan ‘ons’ bos eens. De precieze locatie is de plantlocatie bij het Kure-Jan Strand. De ingang naar de plantlocatie is aan de Lange Jap in Den Ilp, ter hoogte van de huizen Den Ilp 171-173.

  Vrijdag 24 november planten Uniepresident Lotta Croiset van Uchelen en voorzitter van 100xTrees4Life Dietlindt Seijsener symbolisch en feestelijk de eerste van de 195 bomen. Daarbij zullen ook leden van de clubs Zaanstreek en Hoorn aanwezig zijn, die ook een boom zullen planten.
  De rest van de aanplant wordt door Trees For All verzorgd, die op deze Green Friday consumenten oproept om bomen te planten in plaats van Black-Friday-aanbiedingen te kopen. We verwachten een bont gezelschap van bedrijven en particulieren die hier gehoor aan zullen gegeven.
  Wat een prachtige en duurzame manier om ons 95-jarig bestaan met elkaar te vieren!
  Zodra we een bord hebben geplaatst bij het bos, zullen we dat laten weten.

  Delen op social-media: