Collectief Fixdit winnaar Carla Atzema Soroptimistprijs 2024!

05-04-2024

Collectief Fixdit winnaar Carla Atzema Soroptimistprijs 2024!

  Op 4 april 2024 kregen de 10 aanwezige leden van collectief Fixdit de hoofdprijs overhandigd van juryvoorzitter Jannet Vaessen.  De makers van het manifest Optimistische woede hadden volgens de jury de meeste impact met hun pamflet, dat laat zien hoe de mechanieken van de literaire wereld in het nadeel van vrouwelijke schrijvers (van kleur) werken.

  De winnaars ontvangen €25.000 en een beeldje.

  De Carla Atzema Soroptimistprijs wordt mogelijk gemaakt door stichting Soroptimist Vrouwenfonds.

  Het publiek koos Amy-Jane Gielen uit als winnaar van de Publieksprijs voor de linkedIn-posts Lieve man, lieve overheid. Met een grote voorsprong koos het publiek van ruim 4000 kiezers uit Nederland en België voor deze posts. Hiermee maakte Amy-Jane een einde aan de overheidscampagne “Wil je meer werken, laat het merken”.
  Met deze prijs is een geldbedrag van €5000 gemoeid.*

  Çiğdem Yüksel & Maartje Duin zijn de winnaars van de Aanmoedigingsprijs. De jury heeft uit drie kandidaten gekozen voor de prijswinnende podcast en radiodocumentaire Moslima. Deze podcast onderzoekt de beeldvorming van “De Moslima”, het ontstaan daarvan en hoe dit beeld te veranderen.
  Zij hebben samen een prijs van €2500 euro gewonnen.*

  *
  De Publieksprijs en de Aanmoedigingsprijs zijn mogelijk door een donatie van het vermogensfonds stichting Voor Vrouwen Door Vrouwen.

  Carla Atzema Soroptimistprijs 2024 en de Publieksprijs zijn gekozen uit vijf genomineerden.

  De winnaar van de Aanmoedigingsprijs is geselecteerd uit drie kandidaten.

  Delen op social-media: