De Carla Atzema Soroptimistprijs 2020: ‘de wind onder onze vleugels’

28-06-2021

De Carla Atzema Soroptimistprijs 2020: ‘de wind onder onze vleugels’

  Lilith Magazine vertelt over het winnen van de CA Soroptimistprijs 2020:

  Na onze nominatie voor de Carla Atzema Soroptimistprijs gingen wij er eerlijk gezegd niet van uit dat we deze zouden winnen. Niet uit geveinsde bescheidenheid of omdat we vonden dat we hem niet verdienen – integendeel 🙂 – maar omdat vrouwen als wij, platforms als de onze, zelden echt erkend of op waarde geschat worden. En als dat wel gebeurt is het vaak met een schouderklopje, niet een beloning of investering.  ‘Wind onder onze vleugels’, noemden we de prijs. Enerzijds vanwege de hernieuwde aandacht voor Lilith Mag, en de nieuwe doelgroep die we dankzij de prijs hebben kunnen bereiken, maar zeker ook vanwege het prijzengeld. Hoewel het eigenlijk de bedoeling is dat het geld van de Carla Atzema Soroptimistprijs naar de winnaar gaat – om te voorkomen dat makers het bedrag moeten afstaan aan bijvoorbeeld een opdrachtgever, omroep of uitgeverij – mochten wij na overleg het geld in onze stichting stoppen. Daardoor hebben we de afgelopen jaar twee redacteuren en een teamleider kunnen aantrekken, publiceren we inmiddels drie keer per week content op onze website en zijn we samenwerkingen aangegaan met externe partners.

  Het heeft ons wat meer bewegingsruimte gegeven om het werk te doen dat wij als oprichters (vrijwillig) doen, maar ook om te professionaliseren en op zoek te gaan naar meer manieren om zelfvoorzienend te worden en blijven.

  Aanstaande genomineerden willen we vooral op het hart drukken om dicht bij jezelf te blijven: de prijs is natuurlijk een enorme erkenning, maar uiteindelijk is eigenlijk al fantastisch als je genomineerd bent of jezelf opgeeft voor nominatie. Het betekent namelijk dat de poule van mensen die zich bezighouden met (intersectioneel) feminisme groeiende is. En dat is precies wat we als samenleving nodig hebben: meer verhalen van ons, door ons. 

  Hasna el Maroudi en Clarice Gargard

  (Prijswinnaars 2020 – Lillith Magazine (https://www.lilithmag.nl)

  Delen op social-media: