Donaties voor Oekraïne via Algemeen Fonds direct naar lokale Soroptimistclubs

04-03-2022

Donaties voor Oekraïne via Algemeen Fonds direct naar lokale Soroptimistclubs

  De inzet voor hulp aan vluchtelingen en slachtoffers van de oorlog in Oekraïne is overweldigend. Ook Soroptimistclubs overal in Nederland en Europa ontplooien allerlei initiatieven onder het motto:

  We Stand Up for Women in War Zones.  In Nederland verzamelen we alle donaties via het Algemeen Fonds (AF) van de Unie van Soroptimistclubs.  Het Algemeen Fonds heeft de ANBI status. Het AF maakt elke werkdag het ingezamelde geld over naar  het Disaster Recovery Fund (DRF) van Soroptimist International of Europe (SIE). Van daaruit gaat het geld naar projecten van Soroptimistclubs in of buiten Oekraïne voor oorlogsslachtoffers en -vluchtelingen.

  Zo zorgen we ervoor dat het geld zo snel mogelijk, zonder omwegen en verantwoord wordt besteed aan hulp voor degenen die het zo hard nodig hebben. Wij vertrouwen erop dat Soroptimisten ter plekke het beste kunnen inschatten waar het geld het beste aan kan worden besteed.  Op dit moment zijn dat projecten van SI-clubs uit Polen, Roemenië, Moldavië en Slovakije. Welke projecten dat zijn kun je hier zien.  Deze clubs doen dus hun aanvragen bij het DRF. Het DRF fungeert daarmee als ‘marktplaats’ voor donaties en aanvragen. We begrijpen allemaal dat de nood enorm hoog is en naar wij vrezen nog even zal aanhouden. De eerste week heeft het AF 14.400 euro overgemaakt aan het DRF.

  Het Uniebestuur van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao roept op dit bericht breed in je netwerk te delen. Alle financiële steun is welkom!

  Delen op social-media: