Hoe komt mijn nieuws in de nieuwsbrief van de Unie? 

27-07-2022

Hoe komt mijn nieuws in de nieuwsbrief van de Unie?

Door: webmaster Christien Reeling Brouwer 

   Ieder jaar verschijnen 11 nieuwsbrieven: in juli en augustus één, verder iedere maand één. Als Soroptimist ontvang je de nieuwsbrief in je e-mail tenzij je in de ledendatabase hebt aangegeven dat je geen nieuwsbrief wil ontvangen. In de nieuwsbrief lees je in het kort over wat er speelt in de Unie en over landelijke en internationale projecten. Je vindt er ook de agenda en andere wetenswaardigheden. De meeste items in de nieuwsbrief verwijzen naar artikelen op het openbare deel van de website. Je hoeft dan niet in te loggen om via de ‘Lees meer’ knop in de nieuwsbrief het gehele bericht op de website te kunnen lezen. Maar voor sommige artikelen moet je wel eerst ingelogd zijn.

  De vraag hoe clubs iets in de nieuwsbrief kunnen krijgen komt regelmatig langs. 

  Een en ander is afhankelijk van het soort bericht.

  • Ondersteunen jullie als club een project dat je bij andere clubs onder de aandacht wil brengen omdat je zou willen dat meerdere clubs dat project steunen? Maak dan op je clubwebsite een projectpagina aan. Deze komt dan vanzelf ook op projectpagina van de Unie. Om er extra aandacht aan te besteden in de nieuwsbrief, stuur je de tekst, een foto en een link naar het project op je clubwebsite naar nieuwsbrief@soroptimist.nl.  
  • Heb je een activiteit georganiseerd en wil je dat veel Soroptimisten hiervan weten en liefst ook eraan deelnemen? Maak een actiepagina op je clubwebsite aan. Zo komt de activiteit vanzelf ook op de website van de Unie te staan én in de agenda van de nieuwsbrief.
   Wil je dat er extra aandacht aan besteed wordt, stuur dan de tekst, een foto en een link naar de actie zoals geplaatst op jullie site naar nieuwsbrief@soroptimist.nl.  
  • Overige wetenswaardigheden van of over de club kan je op je clubwebsite aanmaken als nieuwsbericht; is het interessant voor de nieuwsbrief van de Unie, stuur de tekst, een foto en een link naar het bericht op je clubwebsite naar nieuwsbrief@soroptimist.nl.  

  Vraag je ook af of jouw nieuws meer geschikt is voor in De Soroptimist of in de nieuwsbrief. De verschijningsdata en de deadlines voor het indienen van kopij staan in de vorige De Soroptimist. 

  Samenvattend: 

  • Zet zoveel mogelijk eerst op je eigen clubwebsite.
   De webmaster van de club kan dit doen.  Heeft de webmaster meer ondersteuning nodig dan in de handleiding staat, stuur dan een e-mail naar webmaster@soroptimist.nl. 
  • Lever altijd in ieder geval twee bestanden aan, 1 tekst en (minimaal) 1 foto, beide niet als  pdf-bestand. Wanneer een flyer o.i.d. moet worden toegevoegd kan deze wel als pdf-bestand worden meegestuurd, maar altijd als extra informatie. Fotobestanden dienen van goede kwaliteit te zijn (met voldoende pixels). Gebruik liever niet foto’s die je per WhatsApp hebt ontvangen, maar vraag aan de persoon die de foto heeft genomen je het originele fotobestand te mailen. Fijn als je een staande foto voor de nieuwsbrief hebt en een liggende foto voor op de achterliggende nieuwspagina.
  • In iedere nieuwsbrief staat de deadline voor het aanleveren van nieuws voor de volgende nieuwsbrief.  
  • E-mailadres: nieuwsbrief@soroptimist.nl 

  De nieuwsbrief kan maar een beperkt aantal items bevatten. Het nieuwsbriefteam kan dus beslissen een item niet op te nemen. In principe is de nieuwsbrief vooral voor nieuws op Unieniveau. We kunnen onmogelijk de acties van alle clubs in de nieuwsbrief aankondigen. Of je nieuws geplaatst kan worden hangt o.a. van hoeveel kopij er is en of het iets is dat voor veel of alle leden interessant is. De actiepagina van je club en de agenda van de website van de Unie zijn bij uitstek de kanalen voor het delen van de acties van je club.

  Wist je dat je de nieuwsbrieven ook terug kunt vinden op het besloten deel van de website

  Ontvang je de nieuwsbrief niet maar wil je die wel ontvangen? Check je spam folder. En check of je wel met het juiste e-mailadres in de ledendatabase staat. Kun je zelf niet inloggen, vraag je secretaris of een andere Soroptimist dat voor je na te kijken.

  Delen op social-media: