Jurylid Lieve Blancquaert Carla Atzema Soroptimistprijs 2022 stelt zich voor

13-07-2021

Jurylid Lieve Blancquaert Carla Atzema Soroptimistprijs 2022 stelt zich voor

  De Carla Atzema Soroptimistprijs gaat over de positie, rechten en economische zelfstandigheid van vrouwen. De Soroptimistprijs wordt uitgereikt aan diegene(n) die dit onderwerp met een Nederlandstalige journalistieke productie in de afgelopen 2 jaar het best onder de aandacht heeft weten te brengen. De prijs is ingesteld door het Algemeen Fonds van de Unie van Soroptimistclubs van Nederland, Suriname en Curaçao. De winnaar(s) ontvangen €25.000,- en een beeldje als blijvende herinnering.

  In 2020 is de prijs voor het eerst uitgereikt aan Hasna El Maroudi en Clarice Gargard van online platform ‘Lilith Magazine’ door de juryvoorzitter Adelheid Roosen. Zie het nieuwsbericht.  In 2022 wordt de prijs opnieuw uitgereikt.

  De vijfkoppige jury bestaat uit: Simone Weimans (juryvoorzitter), Lieve Blancquaert, Murat Isik, Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Barbara Oomen. De komende weken stellen wij de juryleden één voor één aan jullie voor. 

  Met deze week: Lieve Blancquaert
  Lieve Blancquaert studeerde film en fotografie in KASK Gent en werkt sinds 1985 als freelancefotograaf en documentairemaker. Maatschappelijk engagement is een rode draad in haar oeuvre.
  Naast de vele boeken zoals ‘Vrouw’ (met Betty Mellaerts) en ‘Insjallah, mevrouw’ (met Annemie Struyf) werkte ze meer dan 10 jaar aan de televisiedocumentaires als ‘Birth Day’, ‘Wedding Day’ en ‘Last Days’ (uitgezonden op Eén en VPRO), wereldwijde verhalen over geboorte, liefde en dood. Dit resulteerde in het boek en de expositie ‘Circle of Life’.
  Nu werkt ze aan een tv-reeks onder de titel ‘Let’s talk about sex’ (verschijnt in september)

  ____________________________________________________

  Wilt u meer weten over de Carla Atzema Soroptimistprijs, kijk op hier.

  Wilt u meedingen naar de prijs? Dat kan tussen 1 september en 1 november
  2021. Volg daarvoor het nieuws op bovengenoemde website van Soroptimist.nl.

  Delen op social-media: