De jury voor de Carla Atzema Soroptimistprijs 2022 is bekend!

08-07-2021

De jury voor de Carla Atzema Soroptimistprijs 2022 is bekend!

  De Carla Atzema Soroptimistprijs gaat over de positie, rechten en economische zelfstandigheid van vrouwen. De Soroptimistprijs wordt uitgereikt aan diegene(n) die dit onderwerp met een Nederlandstalige journalistieke productie in de afgelopen 2 jaar het best onder de aandacht heeft weten te brengen. De prijs is ingesteld door het Algemeen Fonds van de Unie van Soroptimistclubs van Nederland, Suriname en Curaçao. De winnaar(s) ontvangen €25.000,- en een beeldje als blijvende herinnering.

  In 2020 is de prijs voor het eerst uitgereikt aan Hasna El Maroudi en Clarice Gargard van online platform ‘Lilith Magazine’ door de juryvoorzitter Adelheid Roosen. Zie het nieuwsbericht.  In 2022 wordt de prijs opnieuw uitgereikt.

  De vijfkoppige jury bestaat uit: Simone Weimans (juryvoorzitter), Lieve Blancquaert, Murat Isik, Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Barbara Oomen. De komende weken stellen wij de juryleden één voor één aan jullie voor. 

  Met deze week: Simone Weimans, juryvoorzitter
  Simone Weimans is journalist en sinds 2011 presentator bij het NOS Journaal. Daarnaast is ze elke vrijdagavond te horen in het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen en valt ze regelmatig in als presentator van het NOS Radio1 Journaal. Ook deed ze mee aan Wie is de Mol? en was ze regelmatig te zien als tafeldame bij DWDD. Voordat ze in dienst trad bij de NOS was ze werkzaam als verslaggever, redacteur en presentator bij verschillende radioprogramma’s van de VARA en de Wereldomroep.
  Simone groeide op in Rotterdam en is vernoemd naar Simone de Beauvoir, de Franse schrijfster die onder meer streed voor economische onafhankelijkheid van vrouwen.

  ____________________________________________________

  Wilt u meer weten over de Carla Atzema Soroptimistprijs, kijk op hier.

  Wilt u meedingen naar de prijs? Dat kan tussen 1 september en 1 november 2021. Volg daarvoor het nieuws op bovengenoemde website van Soroptimist.nl.

  Delen op social-media: