Krentenboom ter ere van 60 jaar door het leven gaan als Soroptimist!

18-12-2022

Krentenboom ter ere van 60 jaar door het leven gaan als Soroptimist!

Tekst: Mieke Allersma
Foto: Arjen Dieperink

  Op 9 december 2022 heeft Club Zutphen e.o. bij het gebouw Hoog Langen in Lochem een Krentenboom (Amelanchier lamarckii) geplant. Deze boomplantactie had een feestelijke aanleiding: clublid Nel Voltelen was op 14 november 2022 reeds 60 jaar Soroptimist! Wat is er mooier dan deze indrukwekkende staat van dienst te vieren door het planten van een boom in het kader van 100xTrees4Life?  Nel werd op jonge leeftijd lid van Club Leiden waar zij op 14 november 1962 werd geïnaugureerd. In clubjaar 2001/2002 maakt zij de overstap naar Club Zutphen. Haar hele leven zet Nel zich al in voor de belangen en rechten van vrouwen. Wij waarderen haar altijd positieve en wijze inbreng in het commissiewerk en tijdens clubvergaderingen.

  Nel is een belezen vrouw die met haar wereldwijde ervaring als Andragoog veel   heeft meegemaakt! Zij reisde gedurende haar werkzame leven de hele wereld rond. Daarover vertelt ze graag haar ervaringen!

  Nog een feit dat het vermelden waard is, is dat Nel echt het blauw-gele Soroptimisten-bloed in zich heeft. Zij heeft een fonds opgericht ten behoeve van vrouwen die minder kansen hebben gekregen in het verleden. Het Nel Voltelen Fonds heeft als doelstelling Nederlandse vrouwen financiële steun te bieden. Vrouwen die niet in de gelegenheid waren een beroepsopleiding, bijscholing of cursus te volgen in Nederland, hebben de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen. Het doel van dit fonds is om de zelfredzaamheid van vrouwen te bevorderen. Wij hebben haar namens alle vrouwen en kinderen bedankt voor haar inspanning om de wereld een beetje beter te maken.

  Samen met de bewoners van Hoog Langen, clubleden en oud clubleden hebben we dit feestelijke moment gemaakt en Nel heeft hiervan genoten. Ze stelde wel de vraag: waarom doen jullie dit allemaal voor mij?!

  Nel was ook vereert door de aanwezigheid van het Uniebestuur in de persoon van Riek van der Vlag! Het officiële bordje bij de boom zullen we op een ander moment gaan plaatsen.

  Delen op social-media: