Mentoring

21-11-2020

Mentoring

Wil jij je als vakvrouw verder ontwikkelen? En wil je graag eens praten met een mentor die jou verder kan helpen? Meld je dan aan voor het mentorprogramma.  Wat is mentoring?
  Onder mentoring verstaan we: een relatie tussen mentor en mentee die voor beiden zinvol is. De mentor is de meer ervaren persoon (op een bepaald thema of in een specifiek werkveld) die haar kennis en ervaring deelt om de mentee aan te moedigen en te ondersteunen bij haar persoonlijke en professionele ontwikkeling.

  Waarom?
  Omdat mentoring leidt tot empowerment. Als vorm sluit hij naadloos aan op onze missie. Mentoring is niet wat we doen. Het is wie we zijn:
  Soroptimsten empoweren meisjes en vrouwen, in Nederland, in de wereld en elkaar.

  Voor wie?
  Mentoring is van iedereen en voor iedereen. Elke vorm van mentoring wordt toegejuicht: binnen clubs voor nieuwe leden, buiten je club, in Europa. En vanuit het Uniebestuur stimuleren we de mentoring tussen de leden met een mentorprogramma: Empowerment van Soroptimisten door Soroptimisten.

  Dit mentorprogramma is voor elk lid met een vraag die gericht is op de ontwikkeling als vakvrouw. Het programma is zeker zeer geschikt voor nieuwe leden, voor de vraagstukken die ze aan het begin van hun loopbaan of mid-carriere tegenkomen. Instappen in het mentorprogramma kan zelfs een reden zijn om lid te worden.

  Hoe werkt het mentorprogramma?
  Pragmatisch en simpel! En elke vraag is welkom!

  Iedereen die wil groeien en ontwikkelen als vakvrouw kan haar vraag komen melden bij de Match Makers. Dit is een clubje mensen die luistert naar jouw vraagstuk als deze al helder is of met jou zoekt naar een scherpere vraag wanneer je nog zoekende bent. Samen met jouw contactpersoon binnen Match Makers bekijk je welke match deze vraag nodig heeft.

  Voor sommige vragen zoek je iemand die al een vergelijkbare loopbaan achter de rug heeft. Voor andere wil je juist iemand uit een ander werkveld spreken. Of je wilt een voor jou professioneel nieuw pad in slaan en spreekt graag met een paar leden die hierin zijn voorgegaan.

  Alle vragen mag je voorleggen en met  elkaar zoeken we de beste match en leggen we de connectie tussen de mentee en de mentor uit een andere club. Zodra de match gemaakt is, maak je samen afspraken over hoe je verder invulling geeft. En ga je vooral samen leren, ontdekken en genieten.

  Contact
  Op dit moment kunnen alle mentorvragen en andere geluiden gericht worden aan de assessor. In de loop van 2021 zal dit overgenomen worden door de ‘Match Makers’. De commissie die vraag en aanbod aan elkaar gaat matchen. Lijkt je dat leuk om te doen? Laat het horen!

  Mathilde Maas Kuper – assessor – assessor@soroptimist.nl

  Na de werkconferentie
  Lotta en Mathilde gaan in december en januari alle presidenten (uit de database) bellen. Om te  om te praten over de mogelijkheden van mentoring in jullie club. Kun je niet wachten? Mail Mathilde: assessor@soroptimist.nl

  Delen op social-media: