Nieuwjaarswens Unie-President

15-12-2020

Nieuwjaarswens Unie-PresidentBeste Soroptimisten, lieve zussen,

Wel een heel apart jaar zo, dat Corona-jaar.

En het bracht ook veel nieuwe inzichten naar boven, zoals de karige stand van zaken rondom de inclusieve samenleving in Nederland.
En op de valreep nog weer zwaardere maatregelen, omdat het aantal besmettingen maar niet wil dalen. Wij leven intens mee met hen, die dierbaren hebben verloren het afgelopen jaar. En we wensen moed en kracht toe aan hen, die herstellende zijn. 

Het internationale ‘verkeer’ kwam fysiek nagenoeg tot stilstand: het digitale verkeer ging met grote sprongen vooruit. Wij als Uniebestuur hebben enorme bewondering voor de door jullie getoonde veerkracht in de  afgelopen periode. Wat zijn jullie vindingrijk en inventief: op zeer bijzondere manieren wisten en weten jullie met elkaar in contact te komen en blijven. Elkaar in drie- en viertallen te bezoeken en op die wijze het clubleven in stand te houden en om voluit voor onze gezamenlijke doelen te gaan. Ook de fondsenwerving is vindingrijk en corona-proof om- of opgezet. Hulde!
We hadden de succesvolle Corona-actie van het Algemeen Fonds, ook voor club Curaçao en club Paramaribo en de uitreiking van de Carla Atzema Soroptimistprijs in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.
We hebben samen net de geweldige Orange the World campagne achter de rug. En op 3 december jl. was de feestelijke ondertekening van ‘Young Soroptimists’, onze club in oprichting.

En daarom zien wij 2021 met vol vertrouwen tegemoet! Het jaar dat Soroptimist International haar 100 jarig bestaan zal vieren begin oktober. Ook digitaal. Wij kijken vooruit naar onze digitale Wintervergadering en naar alle waarschijnlijkheid onze ‘hybride’ Zomervergadering in Vught.

Wij wensen jullie allen prettige Kerstdagen, een goede jaarwisseling en een gezond en voorspoedig 2021 en hopen van harte jullie weer te kunnen zien, spreken en omarmen, zodra dat weer veilig kan.

Anne-Marie

Unie-President

Delen op social-media: