Orange the World, update oktober 2021

17-10-2021

Orange the World Update oktober 2021

  In Breda en Flevoland wordt hard gewerkt aan de start respectievelijk afsluiting van de 16-daagse Orange the World campagne. In beide gevallen kun je er bij zijn, live of online. Houd vooral de drive in de gaten voor informatie over mogelijkheden.  En gebruik het beschikbare achtergrondje voor Teams of Zoom tijdens je online vergaderingen in de campagneperiode. We zullen binnenkort ook een facebookframe ter beschikking hebben.  Lokaal zijn clubs weer volop bezig om de campagne gestalte te geven. Daarbij worden succesvolle activiteiten, zoals de sjablonenactie (aangepast) voortgezet, maar ook nieuwe gestart. De Tony’s Chocolonely repen zijn weer te bestellen via de OtW webshop van Almere en op de werkconferentie kunnen clubs bierviltjes ophalen. Dankzij sponsoring kunnen we deze gratis in bescheiden oplages verstrekken, maar Op = Op.

  Lesmateriaal
  Op diverse plekken zijn, in navolging van club Hilversum vorig jaar, scholen benaderd om aan het onderwerp aandacht te besteden. Vaak komt dan de wedervraag: “is er lesmateriaal?”. Soroptimistclubs Isalania Zwolle Kampen en De Bilt-Bilthoven ontwikkelen samen een les over Orange the World, die alle clubs kunnen gebruiken. Meer daarover vind je hier. Vanaf 10 november zal het beschikbaar zijn. De voorlopige naam van het lesmateriaal voor klas 4 van Havo, VWO en VMBO is: ‘Let’s Orange the World: Wat kan jij doen tegen geweld tegen vrouwen en meisjes’.

  Olievlek

  Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij onze activiteiten om geweld tegen vrouwen te stoppen of starten nieuwe/aanvullende initiatieven. Dat is mooi want samen staan we sterker.
  De Nederlandse vrouwenraad, waarvan wij lid zijn, doet een oproep om een petitie te onderteken waarin de overheid opgeroepen wordt nationale coördinatie in te stellen. Dit omdat het huidige versnipperde beleid en onvoldoende afstemming & coöperatie tussen instanties de pijn van vrouwen die (partner) geweld ervaren, wordt verergert. Er zijn 40.000 handtekeningen nodig om het als burgerinitiatief op de politieke agenda te krijgen. Zet je handtekening als je dat nog niet gedaan hebt en maak je netwerk er op attent.

  Achtergrond bij Zoom / Teams bijeenkomsten
  Poster Medestander
  Delen op social-media: