Recordbedrag uitgekeerd aan clubs door Soroptimist Vrouwenfonds

19-01-2024

Recordbedrag uitgekeerd aan clubs door Soroptimist Vrouwenfonds

Door: Jacqueline Kronenburg, bestuurslid communicatie Soroptimist Vrouwenfonds

  Maar liefst bijna € 55.000,– heeft het Soroptimist Vrouwenfonds in het verlengde boekjaar 2022/2023 kunnen overmaken voor in totaal 31 clubprojecten. Dat is een recordbedrag. Het bestuur van het fonds is blij dat steeds meer clubs gebruik maken van de middelen om het eigen clubproject een extra financiële impuls te geven.  De clubs Apeldoorn, Zutphen, De Bilt-Bilthoven en Ede hebben het maximumbedrag van € 3.000,– toegekend gekregen. Voorwaarde daarvoor is dat de club minimaal het dubbele van dat bedrag zelf bij elkaar heeft gebracht met eigen acties.

  Maar ook lagere bijdragen uit het fonds kunnen een groot verschil maken, zo blijkt steeds weer uit de enthousiaste reacties die secretaris Marianne Evers (in functie tot 31 december 2023) ontvangt.

  In het verlengde bestuursjaar was er in plaats van de gebruikelijke € 50.000,– nu € 62.500,– beschikbaar als bijdrage aan clubprojecten. In de laatste maanden ‘regende’ het ineens aanvragen – mogelijk mede dankzij de presentatie tijdens de Inspirada op 3 juni 2023 – waardoor het bestuur ineens heel veel projectaanvragen kon beoordelen. Soms moet daar nog wat extra huiswerk voor worden aangeleverd door clubs, als bijvoorbeeld nog geen PFR (Programme Focus Report) is opgesteld. In een PFR wordt beschreven wat het project dat je hebt gesteund, inhoudt, hoeveel geld er is opgehaald, wat er gedaan wordt met dat geld, hoeveel vrouwen en meisjes baat hebben van onze steun, en hoeveel tijd wij als Soroptimisten erin gestoken hebben om dit allemaal te bereiken.

  In haar laatste bestuursjaar heeft Marianne een aantal clubs dat nog nooit een aanvraag had ingediend, benaderd en toegelicht hoe de procedure werkt. Dat heeft in enkele gevallen tot een aanvraag geleid. Het Soroptimist Vrouwenfonds hoopt dat in 2024 het volledige budget van € 50.000,– wordt aangesproken en dat ook clubs die niet of nauwelijks het fonds benutten, dat nu wel gaan doen. De nieuwe secretaris, Antoinette van den Haak, ontvangt de nieuwe aanvragen graag via het mailadres vrouwenfonds@soroptimist.nl . En wacht niet te lang na je actie, want op = op…

  Tip: tijdens de SorAcademy-maand leggen Marianne Evers en Ineke Mastenbroek in twee webinars uit hoe je een aanvraag indient; deze vinden plaats op 14 en 17 februari. Check de volledige informatie hier.

  Delen op social-media: